Kukkafocaccia – upea ja näyttävä leipä, joka valmistuu helposti
Julkaistu
Kukkafocaccia on hittileipä, jossa leipuri voi päästää luovuuden valloilleen! Testaa hittileipä.
Ainekset
- 4 dl vettä (kädenlämpöistä)
- 25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
- 1 ½ tl suolaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 8–10 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
Koristeluun
- Erilaisia vihanneksia, siemeniä ja yrttejä, kuten tomaattia, paprikaa, parsaa, sipulia, valkosipulia jne.
Valmistusohje
Kukkafocaccia valmistuu näin:
- Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, oliiviöljy ja hunaja. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes saat pehmeän taikinan. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia koneella tai n. 10 minuuttia käsin. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa, mutta edelleen hieman tarttuvaa.
- Peitä kulho kelmulla. Laske kuumaa/lämmintä vettä altaaseen ja laita taikina kulhossa kohoamaan veden päälle. Anna kohota n. 30-40 minuuttia.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi muutamalla ruokalusikallisella oliiviöljyä tai voitele vuoka suoraan oliiviöljyllä.
- Kaada taikina pellille ja levitä se sormia apuna käyttäen levyksi pellille. Voit kostuttaa sormia vedellä tai oliiviöljyllä helpottaaksesi käsittelyä. Tee tämä varovasti, jotta et paina kaikkea ilmaa taikinasta pois. Anna leivän kohota peitettynä vielä 20-30 minuuttia. Valmistele/pilko tällä välin haluamasi koristeet.
- Painele sormilla kohonneeseen leipään syviä kuoppia. Voitele leipä oliiviöljyllä ja koristele haluamillasi koristeilla kukkakuvioin. Valuta lopuksi vielä oliiviöljyä ja ripottele päälle sormisuolaa.
- Paista kukkafocacciaa 225-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Resepti on mukailtu Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden focaccia-reseptistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa