Jopa 50 muutosta McDonald’sin hampurilaisiin – Suomessa se jo tapahtui
Mäkkärihampurilaisten tekotavan muuttumisesta uutisoidaan nyt laajasti jenkkimedioissa.
Pitäisikö tuttua ja turvallista pikaruokaa mennä muuttamaan paremmaksi? McDonald'sin päätös muuttaa klassisia hampurilaisiaan päätyi otsikoksi jopa Wall Street Journaliin. Kohutut burgerimuutokset ovat Suomessa sen sijaan jo tuttuja.
50 muutosta purilaisiin
Mäkkäri ilmoitti uudistavansa tapaansa tehdä hampurilaisia. Tarkoituksena on parantaa tuotteiden makua. Esimerkiksi pihvit tullaan paistamaan pienemmissä erissä, kastiketta on enemmän ja salaatti, juusto ja kurkku ovat tuoreempia.
New York Postin mukaan muutoksia tehdään yhteensä 50. Niitä pääsee kokemaan myös Big Mac.
– Osaamme tehdä sen [hampurilaisen] nopeasti ja turvallisesti, mutta se ei välttämättä maistu mahtavalta. Haluamme siis tuoda mukaan enemmän laatua, yhtiön edustaja Chris Young kommentoi.
Näin McDonald'sin hampurilaiset muuttuvat
Aiemmin pihvejä on grillattu kerralla kahdeksan; uusi määrä on kuusi. Näin paistotuloksesta toivotaan yhtenäisempää.
Juusto otetaan jääkaapista aiemmin, jotta se sulaa paiston aikana enemmän; salaatit ja suolakurkut säilötään pienemmissä astioissa, jotta niitä täytyy täyttää useammin.
Lisäksi hampurilaisissa tullaan käyttämään voibriossisämpylöitä, joiden pohjakappale leikataan paksummaksi. Näin se säilyttää lämmön paremmin.
Seesaminsiemeniä ripotellaan jatkossa sämpylän pinnalle vähemmän, jotta purilainen näyttää "kotoisammalta".
Huomasitko muutokset Suomessa?
Uusia hampurilaisia testattiin Australiassa, ja 2024 niitä saa Yhdysvalloista. Suomessa uudistus tosin on jo "vanhaa tietoa", sillä listatut muutokset on täällä jo otettu käyttöön aiemmin.
– Suomi oli ihan ensimmäisiä maita, joka tämän uudistuksen toteutti. Maat siirtyvät uuteen reseptiin eri aikaan, McDonald'sin tiedotuksesta kerrotaan.
Suomessa uudistus tehtiin jo keväällä 2022 ja MTV Uutiset kertoi tuolloin tarkemmin muutoksista.
Katso myös: Söisitkö? Thaimaan Burger King julkaisi käsittämättömän juustopurilaisen
Lähteet: WSJ, New York Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"