McDonald'sin bakteeriburgereista uutta tietoa: Näin kävi Quarter Pounderille Yhdysvalloissa

McDonald's quarter pounder
Quarter Pounder -hampurilaisia myydään jälleen Yhdysvalloissa, mutta osin ilman sipulia. Shutterstock

McDonald's on palauttanut listoilleen kolibakteerikohun keskelle joutuneet Quarter Pounder -hampurilaiset Yhdysvalloissa, kertoo muun muassa CNN.

Yhdysvaltain tautikeskus antoi viime viikolla elintarviketurvallisuusvaroituksen E. coli -bakteeriepidemiasta. Tartuntojen lähteeksi epäiltiin McDonald’sin Quarter Pounder -hampurilaisia, joita valtaosa sariastuneista oli syönyt. Kolibakteeritartunta vei kymmenet ihmiset sairaalaan useissa osavaltioissa ja ainakin yksi iäkäs ihminen menehtyi.

Vielä viime viikolla oli epäselvää, onko bakteeri tarttunut Quarter Pounder -hampurilaispihveistä vai hampurilaisen sisältämästä sipulista. Epäilyjen vuoksi McDonald's keskeytti burgereiden myynnin useissa osavaltioissa.

Pihvit pääsivät pannasta

Sunnuntaina Coloradon maatalousministeriö ilmoitti, ettei Quarter Pounderiin käytetyistä naudanlihapihveistä löytynyt kolibakteeria. Yhdeltä raaka-ainetoimittajalta tulleet valmiiksi viipaloidut sipulit ovat siis todennäköisin tartuntalähde. 

McDonald's on nyt päättänyt jatkaa Quarter Pounder -hampurilaisten myyntiä Yhdysvalloissa, mutta toistaiseksi ilman sipuliviipaleita. Päätös koskee yhteensä 900 ravintolaa 12 osavaltiossa. 

Elintarvikeviranomaiset jatkavat asian selvittelyä.

Katso myös: Donald Trump työskenteli vastikään McDonald'sissa 15 minutin ajan

 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!