Talven juhlakausi on jo päällä, joten aika koota jouluiseen fiilikseen ja itse joulupöytään sopivat reseptit yhteen. Olen haaveillut viettäväni joskus joulun kokonaan toisten maiden keittiön jouluantimien parissa, mutta vielä ei ole riittänyt rohkeutta. Otin tähän kuitenkin mukaan vaihtoehtoja perinteisimmille herkuille, mutta myös niitä kaikkein rakkaimpia joulupöydän klassikoita.
PERINTEISET
Piparkakkumausteinen joulukinkku
Maksalaatikko ravintola Juuren tapaan
Kinkulle karpalo-chilirelissi, omena-rosmariinikastike ja Henri Alénin somesinappi
TÄHDEKINKULLE: Kinkku-rissolet
LISUKE / ALKURUOKA
Ruusukaali-hillosipulipaistos ja sinappinen vinegretti
Sotto – juuresrisotto ilman riisiä
ITALIALAINEN VÄLIRUOKA
Gnocchit kurpitsan, sienten ja salvian kera
Gnocchit ja saksanpähkinäkastike
Bataattignocchit ja rucolapesto
KINKUN KORVIKKEEKSI
Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos
Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera
Portterissa marinoitu lampaanpaisti
Hirven routapaisti ja perunakohokas
Punaviinissä marinoitu jänis ja gratinoitu polenta
Marsalassa haudutettu vasikanposki ja kermainen polenta
Possu-empanada – espanjalainen juhlapiirakka
Kapris-röstikuorrutteinen kuha ja kermainen pinaatti-purjolisuke
Turskaa punasikurin, papujen ja sitruunavinegretin kanssa
JÄLKIRUOKA
Punaviinipäärynät, mascarponemousse, rommirusinat
Belém-leivos – Portugalin jälkkäriylpeys
Appelsiini-unikonsiemenjäätelö
LEIPÄ
Vaalea, ohut saaristolaisleipä
JUOMA