Suomalaisen Classic Pizzan laatu- ja kehitysjohtaja Merja Rahkola-Toivanen kertoo 25 vuotta toimineen pizzaketjun yhdestä suosituimmasta tuotteesta.
Alun perin hankolainen pizzaravintola Classic Pizza on 25 toimintavuotensa aikana kasvanut maanlaajuiseksi pizzaketjuksi. Ketjun laatu- ja kehitysjohtaja Merja Rahkola-Toivanen paljasti MTV:lle, että erityisesti yhdestä pizzasta on muodostunut vuosien varrella älytön hitti.
– Tämä on ylivoimainen suosikki, ja se, minkä ympärille Classic Pizza on rakennettu. Eli 25 vuotta sitten, kun aloitimme Hangossa toiminnan, niin mieheni Juha kehitteli reseptiikan, Rahkola-Toivanen selventää.
Tämä runsasrasvainen ja hieman tulinenkin hittipizza kehiteltiin alun perin Hankoon rantautuville purjehtijoille pitkän matkan jälkeen nautittavaksi, sekä pitkäksi venyneen yön jälkeiseksi aamupalaksi. Pizzan nimi onkin osuvasti Hangover, tai suomalaisittain "hänkkäri".
– Hänkkäri on ollu meidän listoilla 25 vuotta, tätä ei voi koskaan ottaa pois listalta. Se on edelleen 25 vuoden jälkeen yksi suosituimmista tuotteista – kolmen kärjessä, hieman ravintolasta riippuen. Hangossa tämä on numero ykkönen.