Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juha kehitteli 25 vuotta sitten pizzan, joka on edelleen suomalaisen pizzaketjun yksi suurimmista hiteistä: "Ei voi koskaan ottaa pois listalta"

1:21img
Julkaistu 20.09.2020 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Suomalaisen Classic Pizzan laatu- ja kehitysjohtaja Merja Rahkola-Toivanen kertoo 25 vuotta toimineen pizzaketjun yhdestä suosituimmasta tuotteesta.

Alun perin hankolainen pizzaravintola Classic Pizza on 25 toimintavuotensa aikana kasvanut maanlaajuiseksi pizzaketjuksi. Ketjun laatu- ja kehitysjohtaja Merja Rahkola-Toivanen paljasti MTV:lle, että erityisesti yhdestä pizzasta on muodostunut vuosien varrella älytön hitti.

– Tämä on ylivoimainen suosikki, ja se, minkä ympärille Classic Pizza on rakennettu. Eli 25 vuotta sitten, kun aloitimme Hangossa toiminnan, niin mieheni Juha kehitteli reseptiikan, Rahkola-Toivanen selventää.

Tämä runsasrasvainen ja hieman tulinenkin hittipizza kehiteltiin alun perin Hankoon rantautuville purjehtijoille pitkän matkan jälkeen nautittavaksi, sekä pitkäksi venyneen yön jälkeiseksi aamupalaksi. Pizzan nimi onkin osuvasti Hangover, tai suomalaisittain "hänkkäri".

– Hänkkäri on ollu meidän listoilla 25 vuotta, tätä ei voi koskaan ottaa pois listalta. Se on edelleen 25 vuoden jälkeen yksi suosituimmista tuotteista – kolmen kärjessä, hieman ravintolasta riippuen. Hangossa tämä on numero ykkönen.

Mikä on pizzan suosion salaisuus ja mitä ”hänkkäri” pitää sisällään? Katso videolta!

Lue myös: Ari keksi nerokkaan tavan tehdä pizzaa viidessä minuutissa – ei hiivaa, ei uunia: "Pizzafanina epäilin aluksi, mutta yllätys oli iloinen"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka