Juhannuksena suomalaisilla mökeillä grillataan pitkän kaavan kautta. Myös jälkiruoka syntyy helposti grillin jälkilämmöllä.
Grillaukseen perehtynyt Marko "Poppamies" Suksi kehottaa kokeilemaan jälkiruoaksi grillattua valkohomejuustoa.
Juustokiekko kannattaa savustaa epäsuoralla tulella, ja mukaan voi heittää hieman savustuslastuja makua tuomaan.
– Savustettu valkohomejuusto maistuu tuoreiden marjojen kanssa. Juusto laitetaan grilliin kokonaisena kiekkona lämpötilan ollessa hyvin matala. Luukku laitetaan kiinni. Juusto sulaa sisältä 10–15 minuutissa, Suksi vinkkaa.
– Happoa tuomaan sopivat granaattiomenan siemenet, vadelmat, mansikat ja mustikat.
Marjoista voi tehdä esimerkiksi survoksen lämpimän juuston kanssa nautittavaksi.