Kalakokin ohjeella teet elämäsi parhaat silakkapihvit.
Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin torstaina 10.10. silakan tilanteesta. Silakoiden sisältämät PFAS-yhdisteet ovat huolestuttaneet suomalaistutkijoita, mutta silakoiden syöntiä ei kuitenkaan kannata niiden vuoksi lopettaa.
Lue myös: Uskaltaako silakkaa syödä? Kalasta löytyneet myrkyt yllättivät suomalaistutkijat
Silakkapihvit ovat arkiruokaklassikko: "Erittäin edullinen ja hemmetin maukas"
Ohjelmassa jaettiin myös ammattilaisen reseptivinkki kaikille silakan ystäville. Maxin kalan omistaja, yrittäjä ja kokki Miki Kurkela vinkkasi, miten valmistetaan parhaat silakkapihvit.
– Silakkapihvit ovat arkiruokien klassikko. Erittäin herkullinen, erittäin edullinen ja myös hemmetin maukas, Kurkela tiivisti.
Silakkapihvejä varten kannattaa hankkia mahdollisimman tuoreita silakoita. Kurkelan ohjeessa mukana on myös salainen raaka-aine, joka tekee silakkapihveistä entistä maukkaampia.