"Erittäin edullinen ja hemmetin maukas" – kalakokki ylistää arkiruokaklassikkoa
Kalakokin ohjeella teet elämäsi parhaat silakkapihvit.
Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin torstaina 10.10. silakan tilanteesta. Silakoiden sisältämät PFAS-yhdisteet ovat huolestuttaneet suomalaistutkijoita, mutta silakoiden syöntiä ei kuitenkaan kannata niiden vuoksi lopettaa.
Silakkapihvit ovat arkiruokaklassikko: "Erittäin edullinen ja hemmetin maukas"
Ohjelmassa jaettiin myös ammattilaisen reseptivinkki kaikille silakan ystäville. Maxin kalan omistaja, yrittäjä ja kokki Miki Kurkela vinkkasi, miten valmistetaan parhaat silakkapihvit.
– Silakkapihvit ovat arkiruokien klassikko. Erittäin herkullinen, erittäin edullinen ja myös hemmetin maukas, Kurkela tiivisti.
Silakkapihvejä varten kannattaa hankkia mahdollisimman tuoreita silakoita. Kurkelan ohjeessa mukana on myös salainen raaka-aine, joka tekee silakkapihveistä entistä maukkaampia.
Katso videolta, miten tunnistaa tuoreen silakan kaupassa, ja nappaa resepti: Parhaat silakkapihvit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"