Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina

ÄLÄ KÄYTÄ Salamurhaajan pasta
Testaa salamurhaajan pasta Mari Moilasen ohjeella. WSOY

Salamurhaajan pasta nousi hitiksi sosiaalisessa mediassa vuonna 2024. Helpon ja maukkaan pastan erikoisuus on sen valmistustapa. Tämä resepti on Mari Moilasen Tölkkiruokaa -kirjasta (WSOY 2024).

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 800 g passataa (paseerattua tomaattia)
  • 4–5 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g spagettia
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

  1. Kaada passatat (paseeratut tomaatit) kattilaan ja anna kiehua hiljakseen 15 minuutin ajan. Kiehauta toisessa kattilassa vesi ja lisää veden joukkoon toisesta kattilasta kaksi desilitraa passataa. 
  2. Kuumenna rautainen paistinpannu tai kasari kuumaksi. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, kokonainen chili ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Lisää pannulle spagetti. Anna hetki kuumentua ja lisää pannulle vesi-passatalientä muutama kauhallinen. 
  3. Valmista pasta kuin tekisit risottoa eli anna nesteen imeytyä ja lisää sitten seuraava kauhallinen. Lisää vuorotellen paksumpaa passataa ja vesi-passatalientä. Kääntele spagettia välillä, jotta pasta kypsyy tasaisesti.
  4. Kun pasta alkaa olla valmista, poista valkosipulinkynnet ja chili. Lisää lopuksi passataa, käännä liesi täydelle lämmölle mutta älä sekoita. Anna pastan käristyä pannulla noin minuutin verran, niin että pohjalle muodostuu rapeita kohtia. Sekoita, mausta ja tarjoa heti.

Resepti: Mari Moilanen, Tölkkiruokaa (WSOY ja Mari Moilanen 2024)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!