- Kaada passatat (paseeratut tomaatit) kattilaan ja anna kiehua hiljakseen 15 minuutin ajan. Kiehauta toisessa kattilassa vesi ja lisää veden joukkoon toisesta kattilasta kaksi desilitraa passataa.
- Kuumenna rautainen paistinpannu tai kasari kuumaksi. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, kokonainen chili ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Lisää pannulle spagetti. Anna hetki kuumentua ja lisää pannulle vesi-passatalientä muutama kauhallinen.
- Valmista pasta kuin tekisit risottoa eli anna nesteen imeytyä ja lisää sitten seuraava kauhallinen. Lisää vuorotellen paksumpaa passataa ja vesi-passatalientä. Kääntele spagettia välillä, jotta pasta kypsyy tasaisesti.
- Kun pasta alkaa olla valmista, poista valkosipulinkynnet ja chili. Lisää lopuksi passataa, käännä liesi täydelle lämmölle mutta älä sekoita. Anna pastan käristyä pannulla noin minuutin verran, niin että pohjalle muodostuu rapeita kohtia. Sekoita, mausta ja tarjoa heti.
Resepti: Mari Moilanen, Tölkkiruokaa (WSOY ja Mari Moilanen 2024)