Takavuosien suosikkilaitteella, vohveliraudalla, voi tänä päivänäkin valmistaa trendikkäitä herkkuja – vaikkapa suolaisessa muodossa.
Riikka Sukulan ja Alex Niemisen uutuuskirjassa Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä vinkataan kokeilemaan vohveleita myös suolaisessa muodossa. Sukula suosittelee Makuja.fi-sivuston haastattelussa kokeilemaan rohkeasti suolaisten herkkujen valmistamista takavuosien suosikkilaitteella, vaikkapa aamiaiseksi tai brunssille.
– Suolaiset vohvelit kaikilla erilaisilla yrteillä ovat superhelppoa, ihanaa brunssiruokaa, Sukula toteaa.
– Niiden päälle voi tehdä salaatteja tai niitä voi syödä monenlaisten salaattien tai raasteiden kanssa.
Kasvisruokavaliota noudattava Sukula vinkkaa kirjassaan valmistamaan vohveleita esimerkiksi pinaatista. Kotikeittiössään hän aikoo seuraavaksi maustaa vohvelitaikinan pinaatin sijaan nokkosella.
– Nokkonen on todella hyvä raaka-aine, Sukula vinkkaa.
Pinaatti-inkiväärivohvelit
500 g pinaattia
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
2 dl kasvislientä tai maitoa
tilkka vichyvettä
150 g vehnäjauhoja
3–4 rkl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
Ruodi ja pese pinaatti ja valkosipuli kiehuvassa vedessä. Siivilöi ja jäähdytä hetki. Hienonna pinaatti ja valkosipuli tehosekoittimessa, siirrä toiseen kulhoon ja riko joukkoon kananmunat.
Lisää nesteet ja jauhoja kunnes taikina muistuttaa paksua lettutaikinaa. Mausta raastetulla inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Paista vohveliraudalla. (Nämä voi myös paistaa letuiksi, jolloin taikinan tulee olla hieman ohuempaa. Samasta taikinasta voi tehdä myös pannukakun.)
Tarjoile tomaatti-sipulisalaatin kanssa. Tämä on mitä mainioin brunssiruoka, jonka kanssa sopivat monet salaatit, esimerkiksi aasialainen kaalisalaatti.
Resepti: Alex Nieminen ja Riikka Sukula: Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä