Suussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla!
Kun makeat bataattisiivut viimeistellään maustetulla voisulalla, saadaan yksi tämän hetken herkullisimmista kasvisruokaresepteistä.
Japanilaisia makuja sisältävä salaatti on myös kokeilemisen arvoinen ruokalaji!
Valkosipulivoilla maustetut ja parmesaanijuustolla viimeistellyt bataatit ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä ihanan pehmeitä. Tämä lähes vastustamaton resepti on kerännyt jo satoja tuhansia silmäpareja.
The Cafe Delites -blogista alunperin lähtöisin oleva resepti sopii erinomaisesti vaikkapa grilli- tai muun liharuoan lisukkeeksi. Voit nauttia niitä myös sellaisenaan maistuvana välipalana tai tarjoilla illanistujaisissa. Tarjoilitpa maustetut bataatit miten hyvänsä, varmaa on, että ne tulevat katoamaan lautasilta alta aikayksikön.
Valkosipulivoilla maustetut bataatit
4 keskikokoista bataattia
3 rkl sulatettua voita
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl tuoretta, silputtua persiljaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl raastettua parmesaania
Leikkaa bataatit noin 3–4 senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kiehuvaan, suolattuun veteen. Keitä noin parinkymmenen minuutin ajan, kunnes haarukka menee hyvin bataattisiivujen läpi. Vaihtoehtoisesti voit myös pehmentää siivut uunissa.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Aseta esikypsennetyt bataattisiivut leivinpaperin päälle ja murskaa niiden pinta kevyesti haarukalla. Yhdistä keskenään voisula, valkosipuli ja persilja. Kaada seosta jokaisen bataattisiivun päälle ja viimeistele suolalla ja pippurilla.
Paista voiseoksella maustettuja bataatteja uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes bataatit ovat päältä rapeita ja kullankeltaisia. Ota valmiit bataattikiekot pois uunista, ripottele päälle parmesaania ja jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan.
Lähteet: TheKitch, CafeDelites
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"