Tässä moniulotteisen tyylikäs kala-annos, jossa on mukana muutama elementti tavallista enemmän, mutta osaset ovat helppo tehdä ja ne voi valmistella vaikka edellisenä päivänä. Sitten vain kala nopsaan paistoon ja komponentit lautaselle. Tein alkuperäistä reseptiä helpommaksi.
Seuraa uusia ruokaseikkailujani Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.
Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla
Kala:
4 filepalaa valkoista kalaa, esim. kuha, turska, ahven, hauki
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseenMajoneesi:
1 kananmunankeltuainen
1 kananmuna
pikku loraus valkoviinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä (tai tarpeen mukaan enemmän)
suolaaHernepyree:
200 g pakasteherneitä
1/3 dl oliiviöljyä
suolaaSalsa verde:
4 oliivia
1 tl kapriksia
3-4 sardellifileetä
1 rkl oliiviöljyäParsasalaatti:
12 parsaa
kourallinen baby-salaattiaSalaatinkastike:
1/4 dl sitruunamehua
1/4 dl giniä
3/4 dl oliiviöljyä
Kala:
Tee ensin alla olevat esivalmistelut. Paista kala kypsäksi ja mausta. Asettele annoksen osaset lautaselle.
Majoneesi:
Vispaa keskenään keltuainen, kananmuna ja valkoviinietikka. Kaada rypsiöljyä hitaasti ohuena norona sekaan koko ajan vispaten esim. sauvasekoittimella. Varo, ettei juoksetu. Maista ja mausta suolalla.
Hernepyree:
Sekoita ainekset ja surauta sileäksi. Mausta suolalla.
Salsa verde:
Hienonna ainekset hyvin hienoksi ja sekoita keskenään.
Parsasalaatti:
Kiehauta parsoja 2 min ja jäähdytä jääkylmän veden alla. Katko parsojen nuput ja veistele varsista kuorimaveitsellä ohuita soiroja. Sekoita pienien salaatinlehtien joukkoon.
Salaatinkastike:
Sekoita ainesosat keskenään kunnolla. Ripottele kastiketta salaatin päälle.