Mikäpä maistuisi sen paremmin pimeänä ja kylmänä syysiltana kuin kuuma, karamellinen kaakao?
Kaakao maistuu monelle etenkin kylmien kelien koittaessa. Syysiltojen iloksi kannattaa kokeilla erilaisia kaakaoreseptejä, joissa yhdistyvät parhaimmillaan muutkin herkut kermavaahdosta kinuskikastikkeeseen.
Cooking Classy -sivuston reseptissä kaakao valmistetaan makean ystävän makuun taatusti taipuvista raaka-aineista, suklaasta ja kinuskikastikkeesta. Koristeeksi makean herkkujuoman päälle sopivat herkut kermavaahdosta raastettuun suklaaseen ja vaahtokarkkeihin.
Karamellinen kaakao
2 annosta
4,7 dl maitoa
0,6–1,2 dl suklaahippuja
1,2 dl kinuskikastiketta
kermavaahtoa tai vaahtokarkkeja
raastettua suklaata koristeeksi
kinuskikastiketta koristeeksi
Valmista itse ensin kinuskikastike tai osta se valmiina. Lämmitä maito kattilassa keskilämmöllä. Kun maito on lämmintä, sekoita joukkoon suklaahiput ja kinuskikastike. Sekoita jatkuvasti, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Anna juoman jäähtyä hetki. Tarjoile kermavaahdolla, vaahtokarkeilla, raastetulla suklaalla ja kinuskilla koristeltuna.
Lähde: Cooking Classy