Näyttävä ja makea banoffee kätkee sisäänsä kondensoitua maitoa ja kermaa. Komeus viimeistellään ystävänpäivän kunniaksi punaisilla mansikoilla.
Hellapoliisi Kati Jaakolan banoffee-reseptissä makea jälkiruoka viimeistellään mansikoilla, jolloin lopputulos on entistäkin näyttävämpi. Jos mansikoita ei ole saatavilla, voi herkun koristella myös muilla marjoilla tai hedelmillä. Perinteisesti banoffeen viimeistelevät banaanisiivut.
VINKKI: Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä jääkaappiin, mutta koristele vasta tarjoilupäivänä.
Helposti ilman uunia valmistuva banoffee on ihastuttava herkku, jota kehtaa tarjoilla juhlissa kuin juhlissa.
Jos lähipiiristäsi löytyy makean ystäviä, tämä herkku on omiaan ystävänpäivänä. Jo pieni pala riittää tyydyttämään makeannälän.
Mansikka-banoffee (8 annosta)
270 g kandisokerikeksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 prk (n. 300 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 ½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
½ l mansikoita, banaaneja tai muita marjoja tai hedelmiä
tuoretta minttua
Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20–22 cm. Laita pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan.
Levitä päälle varovasti karamellisoitu kondensoitu maito. Vaahdota kuohukerma tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma pinnalle ilmavasti.
Koristele mansikoilla, banaaniviipaleilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä, sekä tuoreella mintulla.
Lastemielisiä ystäviä saattaa puolestaan ilahduttaa tämä videolta löytyvä veikeä kakku.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.