Kokki ja ravintoloitsija Kari Aihinen porskuttaa eteenpäin uusien ravintolasuunnitelmien merkeissä.
Monessa liemessä keitetty kokki, MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu Kari Aihinen piipahti Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa kertomassa kuulumisiaan.
Uusi ravintola Helsinkiin
Uuden keittokirjan vastikään julkaissut keittiömestari paljasti muun muassa suurimman työhön liittyvän intohimonsa tällä hetkellä.
– Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin suurin intohimo on uusi oma ravintola Helsinkiin. Tulin juuri työmaakokouksesta, ja meillä on koodinimi ravintola 23. Tarkoittaa sitä, että toivon mukaan avataan tämän vuoden puolella, Aihinen paljasti.
Ravintoloitsijana aiemminkin Turussa ja Helsingissä uraa tehnyt Aihinen ei vielä paljastanut sen enempää lisätietoja tänä vuonna avattavasta ravintolasta. Kokki lupasi lisätietoja ravintolan paikasta ja tyylistä myöhemmin.
Aihinen kertoi saaneensa korona-ajan jälkeen "paluu juurille -fiiliksen".
– Yhteiskumppani Olli Kolun kanssa mietittiin, että kerran vielä tehdään oma ravintola Helsinkiin, ja löydettiin fantastinen liiketila. Se on ehkä eniten semmoinen, mikä nyt sydämessä pulppuaa, Aihinen kuvaili intohimonsa kohdetta.
Lue myös: Kari Aihisen supersuosittu ohje: Edullinen ja helppo grilliruokien lisuke – ei kannata ostaa valmiina kaupasta
"Fine diningin pikkupikkupiperrys ei ole niin trendikästä"
Aihinen pohti myös yleisemmin tämän hetken ruokatrendejä. Vaikka fine dining ei olekaan kokonaan kuolemassa, kokki uskoo suomalaisten haluavan nyt rennompia ja mutkattomampia ravintolaelämyksiä.
– Ehkä fine diningin pikkupikkupiperrys ei ole niin trendikästä. Ruoan nykyisellä hinnalla voisin väittää, että ihmiset haluavat kumminkin sitä ruokaa lautaselle.
Fine dining -ruoka ja Michelin-tähtien tavoittelu on Aihisen mukaan oma kategoriansa tai "uskontonsa". Monen kokin intohimo on saavuttaa tähti ja sen jälkeen lisää tähtiä.
– Kysymys kuuluu, että ovatko ne kannattavia, pitkäkestoisia ja jaksaako henkilökunta.
Aihinen muisteli erikoishaastattelussa myös oman uransa alkuaikoja, kun hän työskenteli pikkupalkalla huippuravintolassa.