Kari Aihinen avaamassa uuden ravintolan Helsinkiin: "Löydettiin fantastinen liiketila"
Kokki ja ravintoloitsija Kari Aihinen porskuttaa eteenpäin uusien ravintolasuunnitelmien merkeissä.
Monessa liemessä keitetty kokki, MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu Kari Aihinen piipahti Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa kertomassa kuulumisiaan.
Uusi ravintola Helsinkiin
Uuden keittokirjan vastikään julkaissut keittiömestari paljasti muun muassa suurimman työhön liittyvän intohimonsa tällä hetkellä.
– Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin suurin intohimo on uusi oma ravintola Helsinkiin. Tulin juuri työmaakokouksesta, ja meillä on koodinimi ravintola 23. Tarkoittaa sitä, että toivon mukaan avataan tämän vuoden puolella, Aihinen paljasti.
Ravintoloitsijana aiemminkin Turussa ja Helsingissä uraa tehnyt Aihinen ei vielä paljastanut sen enempää lisätietoja tänä vuonna avattavasta ravintolasta. Kokki lupasi lisätietoja ravintolan paikasta ja tyylistä myöhemmin.
Aihinen kertoi saaneensa korona-ajan jälkeen "paluu juurille -fiiliksen".
– Yhteiskumppani Olli Kolun kanssa mietittiin, että kerran vielä tehdään oma ravintola Helsinkiin, ja löydettiin fantastinen liiketila. Se on ehkä eniten semmoinen, mikä nyt sydämessä pulppuaa, Aihinen kuvaili intohimonsa kohdetta.
"Fine diningin pikkupikkupiperrys ei ole niin trendikästä"
Aihinen pohti myös yleisemmin tämän hetken ruokatrendejä. Vaikka fine dining ei olekaan kokonaan kuolemassa, kokki uskoo suomalaisten haluavan nyt rennompia ja mutkattomampia ravintolaelämyksiä.
– Ehkä fine diningin pikkupikkupiperrys ei ole niin trendikästä. Ruoan nykyisellä hinnalla voisin väittää, että ihmiset haluavat kumminkin sitä ruokaa lautaselle.
Fine dining -ruoka ja Michelin-tähtien tavoittelu on Aihisen mukaan oma kategoriansa tai "uskontonsa". Monen kokin intohimo on saavuttaa tähti ja sen jälkeen lisää tähtiä.
– Kysymys kuuluu, että ovatko ne kannattavia, pitkäkestoisia ja jaksaako henkilökunta.
Aihinen muisteli erikoishaastattelussa myös oman uransa alkuaikoja, kun hän työskenteli pikkupalkalla huippuravintolassa.
Miten Kari Aihinen eteni uransa alkuvaiheessa ja mikä on kokin noloin keittiömoka vuosien varrelta? Katso videolta Kari Aihisen erikoishaastattelu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa