On taas aika kokata arjen parhaita luotto-ohjeita! Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja arkeen. Tällä kertaa kokataan suomalaisten suosikkiraaka-aineesta, jauhelihasta.
Arkiruokahitti-juttusarjassa annetan estradi lukijoidemme suosikkiohjeille Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia ruokahittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä alkusyksyyn sopiva kantarellipasta, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.
Nappaa ohje: Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti
Viikon ruokalistalla kokataan tällä kertaa MTV:n ohjelmistakin tutun kokin, Kari Aihisen suosittua jauhelihakastiketta.
Kari Aihisen bolognesekastike – jauhelihakastikkeiden kunkku
Jauhelihakastike kuuluu monen suomalaiskotitalouden arkiruokarepertuaariin. Tämän klassikon voi valmistaa ainakin kahdella tapaa: perinteiseen tyyliin ruskeakastikepohjaan, tai sitten italialaisittain tomaattikastikkeeseen, jolloin kyseessä on bolognesekastike. Tomaattipohjainen bolognesekastike nautitaan tyypillisesti pastan kera.
Kansan rakastama, televisiostakin tuttu kokki Kari Aihinen valmisti helppoa ja herkullista bolognesekastiketta Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella vuonna 2020. Jaksossa Aihisen tavoitteena oli saada kasviksia ruokavaliossaan karttavaa Jonnaa tottumaan kasviksiin.
Aihisen mukaan bolognesekastike on siitä täydellinen ruoka, että siihen saa helposti "piilotettua" kasviksia.
– Minun bologneseni menee niin, että saman verran vihanneksia kuin jauhelihaa. Toimii myös lapsille, koska kastikkeeseen saa piilotettua vihanneksia joukkoon, Kape totesi ohjelmassa.
Aihinen kertoi olleensa italialaisessa ravintolassa monta vuotta töissä ja oppineensa siellä bolognesen perusteet.
– Minun bologneseni pitää sisällään perusjutut, eli tomaatin, porkkanan, varsisellerin ja sipulin.
Aihinen neuvoo ensin pilkkomaan vihannekset pieniksi kuutioiksi ja sitten freesaamaan eli kuullottamaan niitä pannulla.
– Samalla ruskistetaan jauheliha toisella pannulla. Jauhelihan pitää kunnolla ruskistua.
Kastikkeen valmistuessa Aihinen kuvaili sitä täydelliseksi bologneseksi. Myös Jonna oli ohjelmassa vakuuttunut ruoasta.
– On kyllä ihan älyttömän hyvää, Jonna hehkutti.