MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle.
Videolla Kapen tärkeimmät grillausvinkit!
Kesä on pian täällä ja monissa suomalaispihoissa grillit ovat jo kuumina. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli keskiviikkona medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa. Samalla kerrottiin myös vuoden 2021 kuumimmista grillaustrendeistä.
Suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin, mutta kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta. Artesaanituotteiden kohdalla laajennetaan myös grillaustarvikkeisiin. Esimerkiksi grillihiilistä ja briketeistä etsitään nyt laatua ja hifistelyä.
– Maailma on "räjähtämässä" tämän kanssa, eli ei olekaan enää sitä yhtä perushiiltä tai -brikettiä, jolla grillataan, HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen toteaa.
Kari Aihisen tärkeimmät grillausvinkit
Tilaisuudessa omat grillaustärppinsä antoi myös suomalaisten rakastama televisiokokki, keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen. HK:n mainoskasvoksi pestattu Aihinen jakoi suomalaisille muutamia olennaisia grillausvinkkejä, jotka jokaisen olisi syytä pitää mielessä.
Grillaaminen tulee Kapen mukaan aloittaa aina niin sanotusti puhtaalta pöydältä.
– Puhtaus on puoli ruokaa. Voiko ärsyttävämpää olla kuin se, että kun tulet grillaamaan, niin edellinen käyttäjä on jättänyt grillin likaiseksi.
Kape muistutti myös, että grillaaminen on grillaamista ja hauduttaminen on hauduttamista. On siis odotettava rauhassa grillin kuumenemista, ennen kuin voi laittaa tuotteen grilliin. Kaikista tärkeimmäksi vinkiksi Kape nosti kuitenkin sen, mitä tapahtuu grillaamisen jälkeen.
– Tässä kohtaa tulee myös yksi grillaamisen supersupertärkeä juttu: koskaan grillattua tuotetta ei saa nauttia suoraan grillistä. Aina annetaan vetäytyä, oli kyse sitten lihasta, kasviksesta tai kalasta.