MasterChef Suomi -ohjelman toisen kauden neljännessä jaksossa opiskeltiin pastanvalmistuksen perusteita tuomari Henri Alénin johdolla. Henri valmisti ohjelmassa myös suussa sulavan tryffelipastan.
Keittiömestari ja MasterChef Suomi -ohjelman tuomari Henri Alén tuntee hyvän pastan salat. MasterChef Suomi -ohjelman tuoreimmassa jaksossa käytiin läpi pastanteon perusteita Alénin masterclass-oppitunnilla.
Henkka näytti, miten pastan voi valmistaa itse alusta alkaen.
Lue lisää: Täydellistä pastaa! Henri Alén näyttää, miten pastaa voi valmistaa itse: "Onnistuu ihan perus vehnäjauhoilla"
Kun pastataikina oli valmista, siirryttiin itse pasta-aterian valmistamiseen. Henkka kertoi omia tärppejään myös pastan keittämiseen.
Tärkeää on muun muassa pastaveden suolaaminen. Suolaa pitää olla niin paljon, että vesi on kuin merivettä. Vettä ei kuitenkaan saa olla liikaa tietystä syystä.
Kun pasta sitten sekoitetaan kastikkeeseen, on syytä olla tarkkana.
– Aina, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen, tärkein juttu on pitää sitä liikkeessä koko ajan.