Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitätkö pastan näin? Henri Alén paljastaa parhaat tärpit: "Tärkein juttu, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen…"

2:48img
Paljonko vettä pitää laittaa kattilaan, kun keitetään pastaa? Katso videolta Henri Alénin pastatärpit.
Julkaistu 27.02.2022 16:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MasterChef Suomi -ohjelman toisen kauden neljännessä jaksossa opiskeltiin pastanvalmistuksen perusteita tuomari Henri Alénin johdolla. Henri valmisti ohjelmassa myös suussa sulavan tryffelipastan.

Keittiömestari ja MasterChef Suomi -ohjelman tuomari Henri Alén tuntee hyvän pastan salat. MasterChef Suomi -ohjelman tuoreimmassa jaksossa käytiin läpi pastanteon perusteita Alénin masterclass-oppitunnilla.

Henkka näytti, miten pastan voi valmistaa itse alusta alkaen.

Lue lisää: Täydellistä pastaa! Henri Alén näyttää, miten pastaa voi valmistaa itse: "Onnistuu ihan perus vehnäjauhoilla"

Kun pastataikina oli valmista, siirryttiin itse pasta-aterian valmistamiseen. Henkka kertoi omia tärppejään myös pastan keittämiseen.

Tärkeää on muun muassa pastaveden suolaaminen. Suolaa pitää olla niin paljon, että vesi on kuin merivettä. Vettä ei kuitenkaan saa olla liikaa tietystä syystä. 

Kun pasta sitten sekoitetaan kastikkeeseen, on syytä olla tarkkana.

– Aina, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen, tärkein juttu on pitää sitä liikkeessä koko ajan. 

Miksi pastaa pitää liikutella, kun sen lisää kastikkeeseen? Miten valmistuu Henkan täydellinen tryffelipasta? Katso video!

Katso kaikki MasterChef Suomi -ohjelman reseptit

MasterChef Suomi tiistaisin klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Seuraava jakso julkaistaan viikon ennakolla mtv-palvelussa kilpailun jännittävää finaalia lukuun ottamatta.

Tuoreimmat aiheesta

Pasta