MasterChef Suomi -ohjelman toisen kauden neljännessä jaksossa opiskeltiin pastanvalmistuksen perusteita tuomari Henri Alénin johdolla.
Keittiömestari ja MasterChef Suomi -ohjelman tuomari Henri Alén tuntee hyvän pastan salat. MasterChef Suomi -ohjelman tuoreimmassa jaksossa käytiin läpi pastanteon perusteita Alénin masterclass-oppitunnilla.
Tuorepastaa voi valmistaa helposti itse kotona.
– Maailmassa on yli 600 eri pastamuotoa ja niillä jokaisella on funktio. Pastoissa käytetään yleensä durum-vehnäjauhoa, 00-jauhoa tai semolinajauhoa. Onnistuu myös ihan perusvehnäjauhoilla, Alén alusti pastanvalmistusta ohjelmassa.
Alén näytti MasterChef Suomi -kilpailijoille, miten pastataikina valmistuu ja mitkä ovat tärkeimmät tärpit sen tekemisessä.
– Näyttää todella yksinkertaiselta, MasterChef-kilpailija Jenny totesi Henrin opissa.