Hans Välimäki kertoo vinkkinsä kuuluisan cacio e pepe -pastan valmistukseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin perjantaina keittiömestari Hans Välimäen uudesta Italian Bistro Gina -ravintolasta. Syyskuussa Helsingin Korkeavuorenkadulle avautuva ravintola tarjoilee italialaisia klassikkoannoksia modernilla twistillä. Välimäki kertoi torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa, miksi rajojen rikkominen italialaisessa keittiössä on täysin perusteltua.
Lue myös: Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoista
Cacio e pepe on klassikko
Yksi Gina-ravintolassa tarjoiltavista pastoista on klassinen cacio e pepe. Välimäki sanoo sen olevan oikein valmistettuna poikkeuksellisen herkullista. Se edustaa myös niin sanottua "cucina povera" -tyyliä, joka on italialaisen keittiön perusta.
– Sanonta tarkoittaa "köyhän keittiötä" ja perustuu yksinkertaisiin raaka-aineisiin sekä niihin, mitä kaapeista sattuu jo valmiiksi löytymään. Väitänkin, että suurimmasta osasta keittiöitä löytyy cacio e pepen ainekset.
Cacio e pepe on käytännössä juustoinen mustapippuripasta. Sen valmistaminen on Välimäen mukaan suhteellisen helppoa ja tätäkin pastaa voi rohkeasti tuunata omien mieltymysten mukaan.
– Toisaalta tämä ei suinkaan ole välttämätöntä, sillä paahdetun mustapippurin antama makuelämys on jo itsessään herkullinen, lisäksi ruoka on nopea valmistaa.
Välimäki itse tuunaa cacio e pepe -pastansa "salaisella raaka-aineella", jota perinteisesti ohjeessa ei ole. Se korostaa pastan muita makuja.