Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tiesitkö? "Keitettyjä" kanamunia voi valmistaa keittämättä – pehmeämpi lopputulos

Kananmuna muna
Valmista "keitettyjä" kananmunia keittämättä!Shutterstock
Julkaistu 25.01.2017 07:43(Päivitetty 08.02.2018 12:40)

MTV LIFESTYLE

Keitetyt kananmunat ovat erinomaista ruokaa, mutta kattilassa keittäessä ne saattavat mennä helposti rikki. Vältä valkuaisen leviäminen keitinveteen ja valmista munat uunissa.

"Keitettyjä" kananmunia voi valmistaa myös paistamalla munia kuorineen uunissa.

Kokonaisten kananmunien valmistamiseen tarvitset uunin ja mielellään muffinipellin.

LUE MYÖS:  Munakiista somessa! Missä järjestyksessä kennon kananmunat tulisi oikeasti käyttää?

Näin valmistat munia uunissa

Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Aseta kananmunat muffinivuokaan ja paista munia puoli tuntia uunin keskitasolla. Muista laittaa munat kypsennyksen jälkeen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Uunissa valmistettujen kananmunien maku ei eroa keitetyistä, mutta niiden koostumus on hieman pehmeämpi.

Uunissa kananmunat valmistuvat itsekseen, eivätkä ne hajoa helposti. Uunissa valmistetut kananmunat säilyvät myös paremmin jääkaapissa kuin keitetyt.

LUE MYÖS:  Pudota painoa jopa 10 kiloa kahdessa viikossa? Mieletön munadieetti lupaa ällistyttäviä tuloksia

Testaa myös tämä niksi:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Purewow.com

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna