Tulli kertoo tutkineensa kolmea erilaista Kinder-suklaatuotetta salmonellabakteerin varalta. Salmonellaa ei löytynyt.
Niin maailmalla kuin Suomessakin on uutisoitu pääsiäisen alla Ferreron Kinder-suklaiden takaisinvedosta salmonellariskin vuoksi. Tulli kertoo nyt tiedotteessaan tutkineensa kolmea erilaista maahantuotua Kinder-suklaatuotetta.
Yhdestä tuotteesta tutkittiin neljää valmistuserää ja kahdesta tuotteesta yhden valmistuserän tuotteet. 14. huhtikuuta valmistuneissa analyyseissa tuotteista ei kuitenkaan löytynyt salmonellaa.
– Salmonella on yksi yleisimmistä ruokamyrkytyksen aiheuttajista. Viime vuonna salmonellalöydösten määrä oli huomattavan korkea. Suklaatuotteista salmonellaa ei kuitenkaan ole viime vuosina löytynyt, Tullilaboratorion johtaja Pirjo Sainio toteaa.
Täältä löydät listauksen takaisinvedetyistä tuotteista. Lue täältä, kuinka selvität, onko ostamasi Kinder-tuote turvallinen.
Lue myös: Olli on lirissä 700 "salmonella-Kinderin" kanssa – lasten munaralli koki surkean takaiskun
Videolla kerrotaan, millaisia ovat salmonellan oireet.
1:17Salmonellat ovat yleisiä, eläinten kantamia bakteereja, jotka voivat aiheuttaa suolisto- ja yleisinfektioita. Videolla lisää aiheesta. Lähteet: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Ruokavirasto ja Terveyskirjasto.
Lähde: Tulli