Tulli tutki Kinder-suklaatuotteita – salmonellaa ei löytynyt
Tulli kertoo tutkineensa kolmea erilaista Kinder-suklaatuotetta salmonellabakteerin varalta. Salmonellaa ei löytynyt.
Niin maailmalla kuin Suomessakin on uutisoitu pääsiäisen alla Ferreron Kinder-suklaiden takaisinvedosta salmonellariskin vuoksi. Tulli kertoo nyt tiedotteessaan tutkineensa kolmea erilaista maahantuotua Kinder-suklaatuotetta.
Yhdestä tuotteesta tutkittiin neljää valmistuserää ja kahdesta tuotteesta yhden valmistuserän tuotteet. 14. huhtikuuta valmistuneissa analyyseissa tuotteista ei kuitenkaan löytynyt salmonellaa.
– Salmonella on yksi yleisimmistä ruokamyrkytyksen aiheuttajista. Viime vuonna salmonellalöydösten määrä oli huomattavan korkea. Suklaatuotteista salmonellaa ei kuitenkaan ole viime vuosina löytynyt, Tullilaboratorion johtaja Pirjo Sainio toteaa.
Täältä löydät listauksen takaisinvedetyistä tuotteista. Lue täältä, kuinka selvität, onko ostamasi Kinder-tuote turvallinen.
Lue myös: Olli on lirissä 700 "salmonella-Kinderin" kanssa – lasten munaralli koki surkean takaiskun
Videolla kerrotaan, millaisia ovat salmonellan oireet.
Lähde: Tulli
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa