Perinteinen pyttipannu on herkullista illallista, jota kelpaa nauttia vaikkapa viikonlopun alkamisen kunniaksi.
Tuomas Kyrön tuoreessa Mielensäpahoittajan keittiössä (WSOY) -kirjassa esitellään klassisen pyttipannun resepti. Verestä ruokamuistojasi ja valmista viikonlopun iloksi herkullinen pyttipannu suosikkikirjailijan reseptillä!
Pyttipannu
200–300 g makkaraa tai savukylkeä
4–6 keitettyä perunaa
1–2 sipulia
1–2 rkl voita
suolaa
mustapippuria rouhittuna
(kermaa)
1 kananmuna ruokailijaa kohden
Kuutioi liha. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sipuli voissa paistinpannulla läpikuultavaksi. Lisää pannulle liha- ja perunakuutiot, ruskista ja mausta. Höystä halutessasi tilkalla kermaa.
Hyydytä munat toisessa pannussa niin, että keltuainen jää löysäksi, ja nosta munat pyttipannun päälle.
Lähde: Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittajan keittiössä (WSOY)