Suomalaisessa Viinakeittokirjassa paljastetaan resepti, jonka uskotaan helpottavan krapulaa – eikä ihme, sillä reseptiin kuuluu muun muassa pekonia ja vodkaa.
Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen Viinakeittokirjassa (Atena Kustannus 2016) vinkataan, millaisin alkoholipitoisin herkuin krapulaista oloa voi helpottaa. Yksi näistä resepteistä on niin kutsuttujen krapulamunien resepti.
– Jäikö edellisen illan etkoiluista pöydälle taatelivodkapullo? Hyvä! Ja jos ei jäänyt, ei hätää. Kaiva pullo kaapista, keittokirjailijat toteavat kirjassa.
Krapulamunat
2 kananmunaa ruokailijaa kohden
voita paistamiseen
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
taatelivodkaa
1 pkt eli 140 g pekonia
granaattiomenan siemeniä
Laita liesi päälle ja liedelle paistinpannu, johon heität pienen köntin voita. Kuumenna voi, riko muutama muna pannulle, paista ja mausta.
Ota pannu liedeltä, asetu avoimeen tilaan. Kaada pannulle loraus taatelivodkaa. Heitä perään sytytetty tulitikku. Ihaile liekitystaitojasi.
Tarjoa paistetun pekonin ja granaattiomenan siementen kanssa.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.