Värikkäät kasvikset maistuvat sellaisenaan tai muun grilliruoan lisukkeena. Käytä monipuolisesti erilaisia kasviksia ja nauti kesän väriloistosta.
Täydellisessä kesäpäivässä yhdistyvät grillaaminen ja tuoreet kasvikset. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen paljasti Makuja.fi-sivustolle omat, grilliin sopivat suosikkikasviksensa.
– Kesän grillikasviksiin tulee usein käytettyä kesäkurpitsaa ja paprikaa. Tomaatit ovat grillattuina ihania ja sipuli sopii lähes ruokaan kuin ruokaan.
Hieman erilaista vivahdetta kasviksiin saa Hellapoliisin mukaan lisäämällä joukkoon pieniä määriä hedelmiä.
– Myös grillatut kokonaiset valkosipulit ovat mahtavia, hän kertoo.
Kokeile rohkeasti uusia kasviksia
Jos perinteisimmät kasvikset on jo kokeiltu, kannattaa kokeilla rohkeasti uusia makuelämyksiä.
– Fenkoli on mukavan makuinen ja sopii mainiosti kalaruokien lisukkeeksi lisukkeena. Munakoiso on myös mainio grillikasvis, Hellapoliisi toteaa.
Vaikka useimmat kasvikset sopivatkin grillattavaksi sellaisenaan, joidenkin kasvisten kohdalla on syytä kiinnittää huomiota esikäsittelyyn.
– Kovat raaka-aineet, kuten porkkanat, kaalit ja perunat kannattaa ensin esikypsentää ja grillata mielellään grillivuoassa öljyssä. Valkosipuli antaa kasviksille upean aromin, Hellapoliisi kertoo.
Katso Hellapolisiin värikkäiden grillikasvisten resepti TÄÄLTÄ.