Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen perehtyi täydellisen lasagnen raaka-aineisiin – ja onnistui lopulta tavoitteessaan täydellisesti.
Jani Kinnunen perehtyi täydellisen lasagnen reseptiin, ja joutui pian suurten kysymysten äärelle. Pohtiminen kannatti, sillä lopputuloksena syntyi miehen omien sanojen mukaan paras lasagne, jota hän on koskaan syönyt.
VINKKI! Tee kerralla iso annos bolognese-kastiketta ja pakasta loput. Monta tuntia hautunut soosi on arjen luksusta valmiina pakkasesta otettuna.
– Puna- vai valkoviiniä? Béchamel-kastike, ricotta vai molemmat? Mozzarellaa vai ei? Kuiva- vai tuorepastalevyjä? Nautaa vai sika-nautaa vai kenties vasikkaa? Pekonia tai pancettaa mukaan? Tomaattia mukaan? Bologneseen valkosipulia? Kinnunen pohtii blogissaan.
Kinnunen päätyi lisäämään lasagneen valkoviiniä, sekä ricottaa että béchamel-kastiketta ja mozzarellaa. Sopivaksi jauhelihaksi valikoitui sika-nauta jauheliha.
– Tällä kertaa tein näin ja tuli paras lasagne, jota olen eläessäni syönyt, Kinnunen kertoo.
– Kokkasin aika fiiliksellä ja yritin pistää jälkikäteen ylös, mitä mihinkin osaan meni. Tällä ohjeella onnistut taatusti, Kinnunen lupaa.