Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"
Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen kokkasi maukasta Marsala-kanaa, joka on helppo, yksinkertainen sekä herkullinen olematta suomalaiseen makuun liian eksoottinen.
Jani Kinnusen mukaan Marsala-kana on lohturuokaa parhaimillaan italialaisella otteella. Annoksen valmistamiseen menee vain puoli tuntia.
– Marsala-kanan tulisi olla jokaisen suomalaisen tuntema ruokalaji, Jani kommentoi.
– Paistat ohueksi nuijitut ja leivitetyt broilerifileet ja viimeistelet ne marsala-liemessä herkkusienten kera, Jani kertoo.
Marsala-viini maksaa Janin mukaan noin 9 euroa, ja pullo on juuri sopivan kokoinen kokkaamiseen. Makeasta viinistä jää vielä puolet jäljelle esimerkiksi jälkiruokia varten.
Jani tarjoilee annoksen italialaiseen tyyliin pastan tai risoton jälkeen, mutta höysteeksi käy myös pasta, riisi, peruna tai salaatti.
Lue lisää ja testaa resepti Sivumaku-blogista: Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"