Valmista silkinpehmeää munakokkelia tällä huippukokki Alton Brownin niksillä.
Videolla: Näin näppärästi saat erotteltua kananmunan valkuaisen ja keltuaisen.
MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla kerrottiin viime tammikuussa julkkiskokki Alton Brownin simppelistä kikasta, jonka avulla voi pelastaa liian kitkerän kahvin. Food Network -kanavalta tutun kokin mukaan täydellisen kahvikupposen salaisuus piilee yllättävässä mausteessa.
Lue myös: Miten paistat munakkaan? Kari Aihinen neuvoo tekemään päinvastoin kuin monet kokit: "The ylivoimainen munakas"
Nyt kokki on paljastanut salaisuutensa myös täydelliseen munakokkeliin. Brownin mukaan tarvitaan vain yksi salainen raaka-aine, niin kokkelista tulee silkinpehmeää.
Lisää munakokkelin joukkoon pieni määrä vettä ja majoneesia
Nopeasti valmistuva munakokkeli on täydellistä aamiaisruokaa, eikä vaadi sen ihmeempiä taikatemppuja. Alton Brownin mukaan munakokkelin saa nimittäin nostettua seuraavalle tasolla lisäämällä sen joukkoon teelusikallisen majoneesia ja teelusikallisen vettä.
Brown kertoo tekniikastaan Everyday Cook -keittokirjassaan. Hän lisää majoneesin ja veden pannulle ennen kuin munat alkavat kypsyä ja niitä sekoitellaan. Majoneesi ja vesi käännellään varovasti munien joukkoon.
– Koska munakokkeli on pohjimmiltaan emulsio päättelin, että sen rakennetta voi parantaa toisella emulsiolla, keittiökemistinä tunnettu Brown toteaa. Majoneesi ei maistu lopputuotoksessa, mutta antaa kokkelille silkinpehmeän rakenteen, lupaa Brown.
Maitoa ei sen sijaan kannata munakokkelin joukkoon sekoittaa, sanovat monet ammattilaiskokit.
Lue lisää: Ethän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessä
Lähde: Daily Star