Kokkikilpailussa menestynyt Matti Jämsen: Tällainen ruoka on nyt nosteessa
Suomalainen huippukokki Matti Jämsen niitti yhdessä avustajansa Antti Lukkarin kanssa menestystä kansainvälisessä Bocuse d’Or -kokkikilpailussa.
Suomi sijoittui kilpailussa hienosti neljännelle sijalle.
Makuja.fi tavoitti Jämsenin kertomaan tunnelmiaan kisan jälkimainingeissa.
– Toivoimme ehkä hiukan korkeampaa sijoitusta, mutta olemme tyytyväisiä neljänteen sijaan. Se on upea sijoitus, Jämsen arvioi.
Uusi osallistuminen kilpailuun ei ainakaan tällä hetkellä houkuttele Jämseniä.
– Tämä on jo toinen kertani kilpailussa, joten eiköhän tämä ollut tässä, hän toteaa.
Pohjoismaat jyräsivät kilpailussa muut maat taakseen. Kultamitali meni Norjalle ja pronssi Ruotsille. Hopeamitali päätyi Yhdysvaltojen joukkueelle.
– Skandinaavinen ruoka on jo pitkään ollut nosteessa, varsinkin kisoissa. Olemme maailmalla tunnettuja siitä, että menestymme Bocuse d’Or -kilpailussa. Pohjoismaat ovat aina olleet mukana kärkikympissä, Jämsen sanoo.
Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi
Lue myös:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka