Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suomi neljännelle sijalle maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa: "Jonain päivänä pian palkintosijojen lasikatto murtuu"

7:50img
Suomen joukkue vieraili Huomenta Suomessa kertomassa kisoihin valmistautumisesta.
Julkaistu 31.01.2019 08:39

STT-INFO

Maailman kovimman kokkikilpailun, Bocuse D'orin, finaali huipentui Pohjoismaiden juhlaan. Suomi sijoittui kilpailussa neljänneksi. 

Yli vuoden tiiviisti harjoitelleen tiimin työ päättyi tänään Lyonin messukeskuksen Paul Bocuse-hallissa neljänteen sijaan. Vaikka tulos ei ole palkintosijatavoitteen mukainen, se on kilpailun korkeaan tasoon nähden hyvä ja jatkaa Suomen tasaista menestystä.

Vuoden 2019 Bocuse d’Or -kilpailun voitti Tanska, hopeaa otti Ruotsi ja pronssille tuli Norja.

LUE MYÖS: Jaloviinaa ja sinappihelmiä! Kokkien MM-kisat käynnistyivät – nämä ovat Suomen joukkueen yllättävät raaka-aineet

"Pian palkintosijojen lasikatto murtuu"

Rennosti ja varmasti koko kilpailun ajan työskennellyt Suomen joukkue teki virheettömän kisasuorituksen. Valmentaja Tommi Tuomisen mukaan joukkueen kilpailusuoritus oli paras tähän mennessä; joukkueella oli ennen kilpailuja takanaan lähes 20 täyttä 5 tunnin 35 minuutin harjoitusta. 

– Kilpailu meni erittäin hyvin, pysyimme aikataulussa, ja kaikki sujui kuten suunnittelimme. Raaka-aineissa oli hiukan eroja totuttuun, esimerkiksi lihan raaka-aine oli paljon suurempaa ja myös pehmeämpää, kuin millä harjoittelimme. Erot eivät kuitenkaan vaikuttaneet suoritukseen, Ismo Sipeläinen kertoo.

bocuse_kisa

Suomi oli neljäs sekä lihavadista että lautasannoksesta annetuissa pisteissä.

Suomi oli neljäs sekä lihavadista että lautasannoksesta annetuissa pisteissä. Keittiötyöskentelyssä Suomi oli tulostaulun mukaan kolmas.

– Kilpailun taso oli kova, ja vatitehtävässä suoritukset olivat melko tasaisi, chartreuse-tehtävää tuomaroinut Matti Jämsén kertoo.

Suomi sijoitti edelliskerran neljänneksi vuonna 2015 juuri Matti Jämsénin johdolla

– Jonain päivänä pian palkintosijojen lasikatto murtuu, Jämsén uskoo.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja