Matti Jämsenin ja Antti Lukkarin valmistama annos valittiin kokkien maailmanmestaruuskilpailuksi tituleeratussa Bocuse d’Or -kilpailussa maailman parhaaksi liha-annokseksi.
Suomalainen Matti Jämsen ja hänen avustajansa Antti Lukkari sijoittuivat neljänneksi arvostetussa Bocuse d’Or -kokkikilpailussa. Kaikki osanottajat valmistivat kilpailussa kaksi annosta, kala- ja liha-annoksen. Suomen kilpailutiimin valmistama liha-annos sai kunniamaininnan kilpailun parhaana liha-annoksena.
Annoksen teemana oli Lapin luonto. Annoksen kokonaispisteisiin vaikutti myös tarjoiluvadin ulkonäkö ja toimivuus. Suomen joukkueen käyttämän vadin on suunnitellut suomalainen muotoilija ja kuvanveistäjä Pekka Paikkari.
Jämsen paljasti aiemmin Makuja.fi -sivuston haastattelussa, että kyseinen tarjoiluvati ”maksoi kyllä useamman kymppitonnin”.
LUE MYÖS:
Suomen yllättävä valttikortti arvostetussa kokkikisassa: "Maksaa enemmän kuin perus-BMW"
Itse annos koostui suomalaisesta luonnosta tutuista raaka-aineista. Annoksesta löytyi muun muassa ilmakuivattua poronlihaa, helmikananrintaa, katajanmarjoja, metsäsieniä, kivipiiraa, sipulia ja omenaa. Visuaalisuus ja annoksen maut yhdistyivät taianomaiseksi kokonaisuudeksi, joka henki Pohjois-Suomen kaunista luontoa.
Lähteet: Bocusedor.com, Elo-saatio.fi, Ruoka.ts.fi
Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi
Twitter: @nitamakkonen
LUE MYÖS:
Huippukokit innoissaan Suomen kisamenestyksestä: "Upeaa duunia"
Suomalaiskokki menestyi arvostetussa kilpailussa – Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus
Suomi valmistautuu arvostettuun kokkikilpailuun: Uskomatonta sekuntipeliä, tuhansia koeannoksia
Suomen yllättävä valttikortti arvostetussa kokkikisassa: "Maksaa enemmän kuin perus-BMW"