Kolmen juuston valkosipulileivissä riittää makua – testaa jo tänään!
Täytetyt valkosipulilla maustetut leivät sisältävät niin mozzarellaa, briejuustoa kuin parmesaaniakin. Juuston himo lähtee taatusti näillä herkuilla.
Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka leipä syntyy leipurin käsissä.
Delish.com-sivuston herkullisella ohjeella valmistuvat kolmen juuston täytetyt leivät.
Briejuustolla täytetyt valkosipulileivät
Ainesosat (8 annosta):
1–2 ranskanleipää
6 rkl sulatettua voita
1 tl Italian Gourmet -maustesekoitusta
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
hyppysellinen chilipippuria
n. 100 grammaa pilkottua mozzarellaa
n. 200 grammaa briejuustoa
25 grammaa raastettua parmesaania
Valmistusohje:
1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
2. Leikkaa leipään syviä viiltoja. Varo, ettet leikkaa leipää kahtia.
3. Sekoita sulatettu voi, valkosipulijauhe, maustesekoitus, suola ja ja chili. Levitä seosta leivän päälle ja viiltoihin. Laita leivät leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Leikkaa briejuusto ohuiksi siivuiksi. Työnnä mozzarella ja brie-viipaleet leivän sisään. Ripottele päälle parmesaania.
5. Paista noin 15 minuuttia, kunnes leivän pinta on saanut väriä ja juusto on sulaa.
6. Koristele persiljalla ja tarjoile lämpimänä.
Lähde: Delish.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"