Nacholautasesta tulee vieläkin täydellisempi muutamalla niksillä.
Nacholautanen on perjantai-illan aatelia – ei ehkä maailman terveellisin annos, mutta ehdottomasti yksi herkullisimpia (ja myönnä pois, taatusti levenevän takamuksen arvoinen).
Täydellinen nacholautanen:
(4 annosta)
1 tl oliiviöljyä
450 grammaa naudan jauhelihaa
Ripaus suolaa
1 tl valkosipulimaustetta
1 tl chiliä (tai toivotun tulisuusasteen mukaan)
1 pilkottu sipuli
1 pussillinen nachoja
200 grammaa cheddar-raastetta
2 jalapenoa pilkottuna
Tarjoiluun:
3 tomaattia pieneksi pilkottuna
Guacamole-kastiketta
1 prk ranskankermaa
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen
2. Paista jauheliha oliiviöljyssä
3. Mausta jauheliha valkosipulilla, suolalla ja chilillä. Lisää sipulit ja jalapenot. Sekoita hyvin.
4. Paista seosta noin kahdeksan minuuttia, kunnes liha on kypsynyt kunnolla.
5. Levitä osa nachoista uunivuokaan ja niiden päälle jauhelihaseos. Levitä suurin osa juustoraasteesta ja tämän päälle vielä hieman nachoja. Laita loput raasteet nachojen päälle.
6. Paista uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes juusto on sulanut kunnolla.
7. Tarjoile tomaattipalojen, guacamolen ja ranskankerman kanssa.
Vai haukkaisitko ennemmin pizzaa?
1:35