Koskenkorvan kylällä keksittiin yllättävä K-18-tuote ja Sari sai myydä kesällä ei-oota: "Hitti, joka nousi arvoon arvaamattomaan"
Koskenkorvan perheen emäntä Sari Koskenkorva hurmasi kesällä kyläläiset erikoislaatuisilla possumunkeilla. Viinalla maustetut kossupossut vietiin käsistä siltä istumalta.
Altian Koskenkorvan tehtaan kupeessa Etelä-Pohjanmaalla, Koskenkorvan kylässä toimii Koskenkorvan Trahteeri. Se tunnetaan "erikoosen hyvänä" tapahtumien pitopaikkana, jossa on myös muun muassa mahdollisuus tutustua niin kutsutun kansallisjuomamme historiaan Koskenkorva-museossa. Lisäksi kyläläisiä ja vierailijoita palvelee museon oma baari ja kahvila.
Kossupossut vietiin käsistä
Trahteerin toiminnasta on jo useamman sukupolven ajan vastannut Koskenkorvan perhe. Tilan "pomoleidinä" työskentelee Sari Koskenkorva, joka pyörittää toimintaa yhdessä miehensä, seremoniamestari Jaakko Koskenkorvan kanssa.
– Minulla on ollut pitkään visio, että kun täällä viinatehtaan juurella ollaan, niin pitäisi hyödyntää enemmän oman kylän tuotteita. Viinaleivontaa olin miettinyt jo pitkään ja sitten satuimme saamaan kesätöihin leipuri-kondiittorin, joka tarttui haasteeseen, Sari kertoo MTV:lle.
Niinpä Koskenkorvan museon kahvilassa järjestettiin kesällä joka viikko viinaleivontaperjantai, jolloin myyntitiskistä löytyi toinen toistaan luovempia leivonnaisia aikuiseen makuun.
– Kokeilimme muun muassa Jaloviina-omenapiirakkaa ja minttukossu-mokkapaloja. Mutta kossupossut olivat ne, joita kyseltiin joka viikko. Niistä tuli hitti, joka nousi arvoon arvaamattomaan, Sari nauraa.
Kossupossun resepti on simppeli: leivotaan munkki, joka täytetään K-18-hillolla.
– Munkeissa on sisällä esimerkiksi mansikkahilloa, jossa on limellä maustettua Kossua. Kossua laitetaan niin paljon kuin hilloon mahtuu.
"Ihimiset ostivat 10 kossupossua ja yhden tavallisen lapselle"
Kossupossujen ohella museon kesäkahvilassa myytiin myös lapsiystävällisiä alkoholittomia hillomunkkeja. Aluksi munkeista puolet leivottiin kossupossuiksi ja puolet tavallisiksi versioiksi.
– Mutta sitten huomasimme, että ihmiset ostivat 10 kossupossua ja yhden tavallisen lapselle. Kossupossut loppuivat ja tavallisia hillomunkkeja jäi yli. Tehtiin sitten sellainen radikaali ratkaisu, että leivottiin kaikki munkit kossupossuiksi ja lapsille oli tarjolla jotain muuta.
Koska kossupossut saavuttivat niin suuren suosion, ne palaavat myyntiin mitä luultavimmin myös ensi kesänä.
– Saattaa olla, että niitä tehdään jo talveksikin. Voisi kokeilla leipoa eri sesonkeihin kauden marjoista, Sari pohtii.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku