Tutkijat ovat nyt kehitelleet tuotteen, joka saattaa auttaa taistelussa alati kasvavaa terveysongelmaa, ylipainoa vastaan. Tämän erittäin kuitupitoisen ja kalorittoman tuotteen avulla epäterveellisetkin herkut voitaisiin tulevaisuudessa valmistaa terveellisempään muotoon.
Videolla annetaan vinkkejä kuntourheilijan ruokavalioon.
Norjalaisyritys Borregaard on onnistunut jalostamaan puusta ravinnoksi sopivaa selluloosaa, jota voidaan käyttää lähes minkä tahansa elintarvikkeen valmistuksessa.
Tutkijoiden mukaan tämä kuitupitoinen ja kaloriton massa voisi korvata rasvan useimmissa tuotteissa, kuten makkaroissa, jälkiruoissa ja jopa majoneesissa. Tuotteen avulla päivittäistä kalorinsaantia voitaisiin pienentää huomattavasti ilman ruokamäärien vähentämistä.
Rasvan korvaaminen kalo auttaisi myös karsimaan ruokavaliosta sydänsairauksien riskiä lisäävän kovan rasvan määrää.
LUE MYÖS: Raaka-aine, joka sopii lähes kaikkeen leivontaan – hyödynnätkö jo tätä monikäyttöistä terveyspommia?
Yritys: Puujauhe ei muuta tuotteen makua
Edellä mainittujen terveysseikkojen lisäksi myös kuitupitoisuus kuuluu tuotteen hyviin puoliin. Liukenematon kuitu auttaa muun muassa ylläpitämään suoliston terveyttä.
Toisin kuin voisi luulla, selluloosan käyttö ei Borregaardin Per-Ivar Heierin mukaan vaikuta ruoan makuun tai väriin.
– Suutuntumamuistuttaa rasvaa. SenseFi antaa vähärasvaisille tuotteille kermaista suutuntumaa ja mehukasta rakennetta, Heier lupaa.
Yritys työskentelee paraikaa kauppojen ja ruokateollisuuden kanssa tuotteen mahdollisuuksista globaaleilla markkinoilla. Muutama brittiyhtiö on tietojen mukaan jo osoittanut kiinnostuksensa kyseistä innovatiivista tuotetta kohtaan.
Lähde: Dailymail