Huomattavasti terveellisempää, mutta entistäkin maistuvampaa pekonia? Kiitos tutkijoiden, tämä yhtälö voi käydä pian toteen
Tutkijoiden mukaan suodattamien käyttö pekonin valmistusprosessin aikana voisi muuttaa pekonin huomattavasti nykyistä terveellisemmäksi herkuksi.
Usko tai älä, mutta tutkijat ovat nyt löytäneet tavan valmistaa pekonia aiempaa terveellisemmällä tavalla.
Tässä tapauksessa sana ”terveellinen” ei suinkaan tarkoita sitä, että pekoninystävä joutuisi tinkimään mausta – päinvastoin. Uudella tavalla valmistetun pekonin luvataan maistuvan yhtä hyvällä, tai jopa paremmalle kuin tavallisen pekonin.
Vastaus ongelmiin löytyy autoteollisuudesta
Maailman terveysjärjestö WHO listasi vuonna 2015 pekonin yhdessä erilaisten prosessoitujen lihavalmisteiden kanssa syöpäriskiä lisääväksi tuotteeksi. Erinomaisesta maustaan huolimatta moni onkin ryhtynyt rajoittamaan pekonin syömistä siihen liitettyjen terveysriskien vuosi.
Monen pekoninystävän onneksi tutkijat ovat paraikaa kehittelemässä valmistustapaa, joka vähentäisi pekonin sisältämiä karsinogeenimääriä huomattavasti.
Tutkijoiden mukaan autoteollisuudessakin käytettävien zeoliittisuodattimien käyttö pekonin valmistusprosessin aikana saattaisi olla varteenotettava ratkaisu. Zeoliitti mahdollistaisi karsinogeenien karsimisen ilman, että pekonille ominainen savuinen maku kärsii.
Brittiläisen The Flavour Center at the University of Readingin tutkijoiden mukaan uusi valmistusprosessi voisi vähentää terveydelle haitallisten ainesosien määrää pekonissa jopa yli 90 prosentilla.
Aiemmin tutkijat ovat pyrkineet kehittelemään vähärasvaista pekonia geenimuunneltujen, "vähärasvaisten" sikojen avulla.
Ennen kuin pekoni-innovaatiot saadaan markkinoille, pekonin ja muiden prosessoitujen lihojen määrään ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota.
Lähde: Foodbeast
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka