Lähes jokainen meistä sortuu samoihin virheisiin sushia syödessään – nämä voivat pilata makuelämyksen hetkessä!
Sushi on meille suomalaisillekin todella tuttua ruokaa, mutta tiesitkö, että monet meistä nauttivat sitä väärällä tavalla? Seuraavaan listaukseen on koottu seitsemän tyypillisintä virhettä, joihin ihmiset sortuvat tätä ruokalajia syödessään.
Myönnä pois, nämä kohdat ovat sinulle hyvinkin tuttuja.
1. Syöt sushisi väärässä järjestyksessä
Jos haluat syödä sushia oikein, sinun tulisi nauttia palat tietyssä järjestyksessä. Oikea tapa on aloittaa valkoisella kalalla ja siirtyä kohti punaista, eli nauttia sushit kevyemmästä voimakkaampaan.
Viimeiseksi nautittujen voimakkaiden sushipalojen jälkeen nautitaan makea, kananmunaa sisältävä sushipala.
2. Käytät puikkoja
Moni meistä on tottunut nauttimaan sushit puikoilla, jotkut jopa veitsellä ja haarukalla, mutta tämä ei suinkaan ole se perinteisin tapa. Perinteisesti sushi kuuluu nimittäin nauttia välineiden sijaan käsin. Jos puikoilla syöminen tuottaa vaikeuksia, voit hyvillä mielin napsia sushipalat suuhusi käsin.
3. Et syö sushia kokonaisena
Puraisetko sushipalaa ja jätät toisen puolikkaan odottelemaan lautaselle? Väärin! Jos haluat syödä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja nostaa ruokaelämyksesi uudelle tasolle, sinun tulisi nostaa sushipala kerralla suuhusi.
4. Syöt keiton alkupalaksi
Tiesitkö, että misokeitto on tarkoitettu syötäväksi pääruoan jälkeen, ei ennen sitä. Syynä tähän on se, että misokeiton pitäisi auttaa ruoansulatuksessa.
5. Sekoitat wasabin ja soijan
Jos olet tähän asti sekoittanut wasabin ja soijan keskenään, lopeta se! Jos haluat toimia etikettisääntöjen mukaan ja nauttia sushin mausta niin kuin se oikeasti kuuluisi, sipaise hieman wasabia sushipalaan ennen kuin nostat sen suuhusi.
6. Käytät liian paljon soijaa
Jäikö kulhoon reilusti soijaa aterian päätteeksi? Jos et halua vaikuttaa epäkohteliaalta, kaada soijaa kulhoon vähän kerrallaan ja lisää sitä tarpeen mukaan. Älä myöskään upota koko sushipalaa soijaan, vaan sipaise sitä esimerkiksi puikoilla sushipalan päälle tai kasta sushi kala edellä soijaan.
Tällä tavalla saat kalaan makua ilman, että riisi hajoaa ja soija peittää sushin hienot maut kokonaan alleen.
7. Käytät inkivääriä väärin
Sushiannoksesta tai buffetista löytyviä inkivääripaloja ei ole tarkoitus nauttia sushin kanssa, vaan nauttia ne yksikään sushin syömisen jälkeen. Inkiväärin tarkoituksena ei siis ole toimia mausteena, vaan suun puhdistajana.
Lähde: MittKök
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka