Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lauri keksi "vantaalaisen laskiaispullan" – nyt sitä vaaditaan baaritiskeillä ympäri Suomen

1:12imgTällainen on Lauri Kaivoluodon "vantaalainen laskiaispulla".
Julkaistu 08.02.2025 09:42
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Sometempauksistaan tunnettu vantaalainen kokki ja ravintolayrittäjä Lauri Kaivoluoto on jälleen luonut uuden hitti-ilmiön.

Rommi-rusinalaskiaispullia, maksamakkarajoulutorttuja, kuninkaallista lohikeittoa – tilausravintola Backasta Vantaalla pyörittävä Lauri Kaivoluoto tunnetaan useista someilmiöiksi nousseista hittiresepteistään. 

Ja nyt Kaivoluoto teki sen taas. Vantaan kuuluisin kokki kehitti nimittäin vantaalaisen laskiaispullan, joka on muutamassa viikossa levinnyt kantakuppiloihin ja baareihin ympäri Suomen.

Lauri Kaivoluoto palkittiin tammikuun lopussa ravintola-alan arvostetussa PRO-gaalassa lehdistöpalkinnolla. PRO-gaala on Aromi-lehden vuodesta 2003 järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-alan ammattilaiset.  

Lue myös: Mitä tarkoittaa ravintolassa HDF, tsuptsup tai siivouskalja? Suomalaiskokit paljastavat

Pilkettä silmäkulmassa

Vantaalainen laskiaispullan voi nauttia shottilasista tai vaikka tavallisesta drinkkilasista. Tyyli on Kaivoluodon mukaan vapaa. 

Kokki kertoi MTV Uutisille, mistä hittiohjeessa on oikein kyse.

– Aika paljon minulta kysellään näitä laskiaispullareseptejä, ehkä historiani takia. Ihan sama mitä teet, mutta jos laitat siihen etuliitteeksi vantaalainen, niin tulee pilke silmäkulmaan, Kaivoluoto perusteli erikoista laskiaispullaansa.

Reseptivideon julkaisun jälkeen Kaivoluoto on saanut ideastaan runsaasti palautetta ja monet baarit ympäri Suomen ovat päättäneet ottaa helposti valmistuvan juoman listoilleen – jotkut puolittain pakon edessä. 

– Kuulin, että yhteen baariin oli mennyt 10 hengen seurue tilaamaan vantaalaista laskiaispullaa ja siellä oli sitten tiskin takana mietitty, että mistähän oikein on kyse, Kaivoluoto nauraa.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten vantaalainen laskiaispulla valmistetaan!

Katso Lauri Kaivoluodon koko haastattelu:

6:51imgMikä on Lauri Kaivoluodon menestyksen salaisuus?

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat