Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tiesitkö? Näin kauan liha säilyy pakastimessa käyttökelpoisena

shutterstock_163470989
Lihatuotteita on hyvä pakastaa myöhempää käyttöä varten.Shutterstock
Julkaistu 15.09.2015 10:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Tiesitkö, kuinka kauan liha säilyy pakkasessa käyttökelpoisena?

Moni pakastaa lihaa sitä varten, että sopivia raaka-aineita olisi kotona käytössä juuri silloin, kun niitä sattuu tarvitsemaan. Liha ei kuitenkaan säily pakastimessa hurjan pitkiä aikoja hyvänä.

– Yleensä sanotaan että rasvaisempi liha pitäisi ottaa pakkasesta käyttöön kolmessa kuukaudessa, HKScan Finland Oy:n ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen kertoo.

Pakastusajan pidetessä liha ei kuitenkaan mene silmänräpäyksessä pilalle. Vähitellen lihan sisältämä rasva alkaa kuitenkin härskiintymään, ja tämä vaikuttaa ikävällä tavalla etenkin tuotteen ulkonäköön.

– Kolmen kuukauden suositus on annettu nimenomaan lihan sisältämän rasvan mukaan, Käkönen toteaa.

Tuoreimmat aiheesta

Liha