Perunamuusi
Keitetyt perunat voit soseuttaa juuressurvimella tai esimerkiksi sähkövatkaimella, jolla saat tehtyä ilmavan soseen. Jotkut haluavat muusinsa pienten sattumien kera, toiset haluavat pyreemäisemmän koostumuksen. Kokeile, mistä pidät parhaiten!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 20 g voita
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- halutessasi hieman jauhettua muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Keitä perunat ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Keitä palat pehmeiksi vedessä.
2. Muussaa perunat. Lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, voit myös maustaa muusia ripauksella muskottia.
3. Lämmitä maito ja lisää perunoihin vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kun muusi on saavuttanut haluamasi koostumuksen, se on valmista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku