Lihapullasarjan Aasian kiertue poikkeaa kaakossa ja pyöräyttää kalapallerot nuudelikeittoon.
Lihapullasarjan muut osat:
Osa 6 - broileripyörykät (Japani)
Olen alkanut ihastua tähtianiksen omintakeiseen makuun. En ole hirveästi sitä käyttänyt aiemmin, koska pääpaino on ollut aina eurooppalaisessa keittiössä. Tässäkin se antaa juuri sen upean makua syventävän vivahteen, jota muutoin jossain määrin suorasukainen makumaailma kaipasi. Freshiä vaan ei pintapuolista.
Kalapulla-nuudelikeitto
700 g valkolihaista kalaa (kuhaa, haukea, ahventa, turskaa)
1 porkkana, tulitikun kokoisina tikkuina
2 kevätsipulia, siivutettuna
3 cm pala inkivääriä, hienonnettuna
2 tähtianista
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1/2 limen kuori, raastettuna
2 rkl soijakastiketta
2 tl ruskeaa sokeria
muutama korianterinvarsi, hienonnettuna + hiukan koristeeksi
200 g riisinuudelia
1 l kanalientä
Kuumenna kanaliemi kattilassa ja lisää siihen inkivääri, tähtianikset, soija ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 min.
Hienonna sillä välin kala, korianteri, limenkuori ja valkosipuli mössöksi tehosekoittimessa tai muuten. Pyörittele palloiksi.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kunnolla kylmällä vedellä, etteivät takerru yhteen. Valuta hyvin.
Siivilöi kanaliemi ja palauta kattilaan. Kuumenna keskilämmölle ja laita kalapallot kypsentymään. Lisää porkkanatikut. Kypsennä palleroita 7-10 min, kunnes ne ovat kypsiä.
Laita nuudeleita annoslautasen pohjalle ja kauho lientä ja pullia niiden päälle. Ripottele päälle korianteria.