MasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.
Ainekset
- 10 kpl Tiikeri rapuja
- 1 dl Kalakastiketta
- 1 kpl Merileväarkki
- 1 kpl Tuore chili
- 1 kpl Kuivattu chili
- 2 dl Riisi
- 4 kpl Kaffir limen lehtiä
- 1 pnt Korianteria
- 1 pnt Thai-basilikaa
- 0,5 dl Osterikastiketta
- 2 Pientä porkkanaa
- 4 Pientä kesäkurpistaa
Valmistusohje
Paahda riisi kuivalla pannulla kullan ruskeaksi. Jauha morttelissa tasaiseksi jauhoksi.
Laita kattilaan 4 dl vettä, kalakastike, merilevä arkki, puolikas kuivattu chili, limen lehdet, puolipunttia korianteria, puoli punttia thaibasilikaa ja osterikastiketta. Keitä lientä hieman kasaan. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.
Putsaa tiikeriravut. Mausta suolalla, öljyllä ja soijalla. Grillaa kuumalla grillillä noin minuutti per puoli. Silppua loppu korianteri ja chili hienoksi silpuksi. Siivuta porkkana ja kesäkurpitsa ohueksi. Ryöppää tarvittaessa porkkanoita nopeasti.
Paahda pannulla muutama pistaasi pähkinä ja jauha morttelissa tasaiseksi muruksi. Laita rapuja lautasen pohjalle, lisää noin ruokalusikallinen riisijauhetta rapujen ympärille. Laita porkkana ja kesäkurpitsa ja niiden päälle silputtu chili ja korianteri. Laita päällimmäiseksi hyppysellinen pistaasipähkinä rouhetta.
Kaada kuuma liemi lautaselle viimeisenä juuri ennen tarjoilua. Liemi kypsentää lautasella olevat kasvikset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa