MasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.
Ainekset
- 10 kpl Tiikeri rapuja
- 1 dl Kalakastiketta
- 1 kpl Merileväarkki
- 1 kpl Tuore chili
- 1 kpl Kuivattu chili
- 2 dl Riisi
- 4 kpl Kaffir limen lehtiä
- 1 pnt Korianteria
- 1 pnt Thai-basilikaa
- 0,5 dl Osterikastiketta
- 2 Pientä porkkanaa
- 4 Pientä kesäkurpistaa
Valmistusohje
Paahda riisi kuivalla pannulla kullan ruskeaksi. Jauha morttelissa tasaiseksi jauhoksi.
Laita kattilaan 4 dl vettä, kalakastike, merilevä arkki, puolikas kuivattu chili, limen lehdet, puolipunttia korianteria, puoli punttia thaibasilikaa ja osterikastiketta. Keitä lientä hieman kasaan. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.
Putsaa tiikeriravut. Mausta suolalla, öljyllä ja soijalla. Grillaa kuumalla grillillä noin minuutti per puoli. Silppua loppu korianteri ja chili hienoksi silpuksi. Siivuta porkkana ja kesäkurpitsa ohueksi. Ryöppää tarvittaessa porkkanoita nopeasti.
Paahda pannulla muutama pistaasi pähkinä ja jauha morttelissa tasaiseksi muruksi. Laita rapuja lautasen pohjalle, lisää noin ruokalusikallinen riisijauhetta rapujen ympärille. Laita porkkana ja kesäkurpitsa ja niiden päälle silputtu chili ja korianteri. Laita päällimmäiseksi hyppysellinen pistaasipähkinä rouhetta.
Kaada kuuma liemi lautaselle viimeisenä juuri ennen tarjoilua. Liemi kypsentää lautasella olevat kasvikset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät