Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)
Samassa liemessä -ohjelman arkipäivän pelastus on keitto, jonka voi valmistaa kaupan valmiista grillikanasta. Lasten suosikkiruoka!
4:lle
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 paprika
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kaupan grillibroileri
- tilkka öljyä
- ½ tl korianterin siemeniä
- ½ tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 l kanalientä (+ vettä)
- 1 tlk (400 g) makeaa maissia
- suolaa
- mustapippuria
- sitruunamehua
Koristeluun
- punaista chiliä
- Yrttejä
Valmistusohje
Suikaloi sipuli, pilko porkkanat, kuutioi paprika ja leikkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi. Irrota broilerin liha luista ja revi suikaleiksi. Voit halutessasi heittää koipinuijat soppaan luineen.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota kuivat mausteet ja kasvikset pehmeiksi. Lisää kattilaan broileri, kanaliemi sekä sen verran vettä, että kaikki ainekset peittyvät ja keiton koostumus on sopiva eli keittomainen. Keitä noin 4 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri kypsyneet. Lisää maissi ja keitä vielä hetki, jotta maissit lämpenevät. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta pippurilla ja purista joukkoon vähän sitruunamehua. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä ja ohuilla chilirenkailla.
Vinkki:
Jos haluaa oikein pihistää, peratuista luista voi keittää liemen myöhempää ruoanlaittoa varten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku