Vähän kaloreita ja helppo valmistaa: Supersuosittu pizzapohja, jota kannattaa kokeilla!

Kukkakaalipizza
Kukkakaalista syntyy maukas ja terveellinen pizzapohja. Shutterstock

Terveellisempi ja vähäkalorinen pizzapohja syntyy tämän vuoden ehdottomasta hittivihanneksesta, kukkakaalista.

Joko olet kokeillut trendikästä kukkakaalipizzaa? Lehtikaalin supersuosion hiivuttua kukkakaalista on muodostunut uusi trendiherkku, josta valmistetaan nyt monipuolisesti erilaisia ruokia. Kukkakaali sopii monen liha- ja kalaruoan lisukkeeksi tai syötäväksi sellaisenaan herkullisena kasvisruokana. Mikä parasta, kukkakaali on myös verrattain edullinen raaka-aine.

Hittiresepti: Kukkakaalipizza

Monet trendejä seuraavat kasvisten ystävät sekä hiilihydraattitietoiset painonpudottajat ovat hurahtaneet kukkakaalipizzaan. Netistä löytyykin muutamia supersuosittuja variaatioita tästä vähäkalorisesta herkusta.

Pizzapohjan jauhot voi siis korvata kukkakaalilla. Kukkakaalipizza on parhaimmillaan tuoreen lämpimänä.

Kahden ainesosan kukkakaalipizza:

450g kukkakaalia
2 kananmunaa

Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.

Laita kukkakaalit tehosekoittimeen, kunnes ne ovat pilkkoutuneet melko tasaiseksi massaksi.

Laita kukkakaalimassa mikronkestävään astiaan ja kypsennä mikrossa noin 5 minuuttia. Purista kukkakaalimassasta ylimääräinen neste pois esimerkiksi keittiöpyyhkeen avulla.

Sekoita kukkakaalimassa ja kananmunat hyvin kulhossa. Levitä massa leivinpaperilla peitetyn pellin päälle pizzapohjan muotoon. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

Laita täytteet pohjan päälle ja kypsennä vielä 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes täytteet ovat kypsyneet

Maukas kukkakaalipizza:

5 dl kukkakaalia raastettuna
1 iso kananmuna, kevyesti vatkattuna
3 dl silputtua mozzarellaa
2 rkl raastettua parmesania
Suolaa ja pippuria maun mukaan

n. 0,5-1 dl tomaattikastiketta
2,5 dl kirsikkatomaatteja, puolitettuina
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/4 tl chilihiutaletta
Tuoreita basilikan lehtiä

1. Levitä leivinpaperi reunalliselle pellille ja esilämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Raasta kukkakaali ja laita raaste isoon, mikronkestävään kulhoon. Kypsennä kukkakaaliraastetta mikrossa 7-8 minuuttia, tai kunnes se on pehmeää. Anna raasteen jäähtyä.

3. Sekoita jäähtyneen raasteen joukkoon kananmuna, noin 2 dl mozzarellaa, parmesanjuusto, suola ja pippuri. Kauli tai taputtele taikina levyksi pellille. Voitele pohja oliiviöljyllä ja paista uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsynyt kauniin väriseksi.

4. Laita pizzan päälle täytteet: tomaattikastike, loput mozzarellasta, tomaatit, valkosipuli sekä chilihiutaleet. Paista pizzaa vielä uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza vielä tuoreella basilikalla ja nauti.

Reseptit: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!