Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Loihdi gluteenittomat tarjoilut kesän juhliin: Suosikkikakut ja herkulliset suolaiset

semper pk
Julkaistu 11.06.2019 08:13

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SEMPER

Varaudu kesän juhliin gluteenittomilla resepteillä, jotka maistuvat takuulla kaikille vieraille. Kaikki juhlaherkut on helppo valmistaa gluteenittomana.

Juhlakakut ja suolaiset tarjottavat onnistuvat gluteenittomilla jauhoseoksilla: hieno jauhoseos sopii makeisiin leivonnaisiin ja karkea jauhoseos puolestaan suolaisiin. Osan leivonnaisista voi tehdä jo etukäteen pakkaseen – kuten erilaiset piiraat ja osan tuotteista voi ostaa valmiina.

Makeat klassikkokakut syntyvät käden käänteessä gluteenittomina. Perinteinen mansikkakakku maistuu aina, ja maailman helpoin suklaakakku syntyy nopeasti. Raparperipiirakan pohja valmistetaan hienosta gluteenittomasta jauhoseoksesta.

Suolaisten tarjottavien klassikko on voileipäkakku. Perinteisen voileipäkakun voi valmistaa osin jo edellisenä päivänä. Suolainen piirakka on toinen hyvä vaihtoehto ruokaisaksi tarjottavaksi. Piirakoita voi tehdä erilaisin täyttein, vaikkapa kasvis- ja lihavaihtoehdon.

Vinkki! Valmista piiras jo etukäteen ja pakasta se jäähtyneenä. Ota piiras jääkaappiin sulamaan juhlia edeltävänä päivänä ja lämmitä se ennen tarjoamista uunissa tai mikrossa, paloittele valmiiksi ja laita tarjolle.

Juhlamenu kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. Tarjottavien määrän arviointiin löydät vinkkejä Marttojen kotisivuilta – muun muassa vinkit siihen, kuinka paljon erityyppisiä ruokia on hyvä varata juhlavierasta kohden. Samoin kannattaa suunnitella etukäteen, miten gluteenittomuus varmistetaan ja missä juhlaherkut säilytetään.

Semper gluteeniton kesäjuhla

MAINOS gluteenittomat reseptit kesä 2019

MAINOS herkullista suolaista gluteenitonta

Kun valmistat gluteenitonta, varmista nämä asiat:

  • Varmista kaikkien ainesten gluteenittomuus – vaihda tavalliset jauhot gluteenittomiin ja tavallinen pasta gluteenittomaan. Löydät hyviä reseptejä muun muassa Makuja-sivustolta ja tästä artikkelista.
  • Varmista, ettei tavallista jauhoa tai niitä sisältäviä aineksia päädy leivonnaisiin jauhopölynä, muruina margariinirasiasta tai ruoanvalmistus- tai tarjoiluvälineistä.
  • Leivo puhtaalla alustalla ja puhdistetuilla välineillä, joilla ei ole käsitelty vehnää, ruista, ohraa tai tavallista kauraa.
  • Säilytä gluteenittomat leivonnaiset erillään
  • Kun ostat pikkuleipiä, pikkusuolaisia tai leipiä, valitse gluteenitonta.
  • Merkitse juhlapöydän gluteenittomat tarjottavat kyltein. 

Tuoreimmat aiheesta

Semper