Pastasalaatti, suolainen piirakka ja muut pikkusuolaiset juhliin – nappaa helpot ohjeet!
Nappaa vinkit suolaisiin juhlatarjoiltaviin.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin parhaat voileipäkakkuohjeet juhliin. Tämän klassisen herkun lisäksi juhlapöytään kannattaa miettiä muutakin suolaista tarjoiltavaa. Koostimme yhteen muutaman vinkin.
Ruokaisa pastasalaatti on takuuvarma tarjoiltava
Varma valinta juhlapöytään on tietenkin ruokaisa pastasalaatti.
Esimerkiksi kylmäsavulohesta ja katkaravuista valmistettu pastasalaatti sopii mainiosti kevään ja kesän juhliin.
– Vähistä raaka-aineista valmistat tyylikkään salaatin helposti, vinkkaa reseptinikkari Kati Jaakonen.
Klassinen valinta on myös helppo pesto-pastasalaatti. Testiin kannattaa ottaa myös MTV:n ruokaohjelmista tutun Kari Aihisenlämmin pastasalaatti.
Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi
Salaatin ja piirakan voi yhdistää nerokkaaksi salaattipiirakaksi! Salaattipiirakassa yhdistyvät rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu.
Salaattipiirakan resepti on peräisin Satokausikalenterin ja Sydänmerkin tuottamasta Kaikkea hyvää -ruokakirjasta (2020). Voit vaihdella salaattipiirakan täytteitä sesonkien mukaan.
– Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa, Kaikkea hyvää -kirjassa vinkataan.
Nappaa resepti: Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi
Pikkusuolaista helposti
Erilaiset pikkusuolaiset maistuvat juhlapöydässä, eikä niiden tekemiseen vaadita kummoisia kokkailutaitoja. Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa, miten kaupan valmiista crustadeista saa loihdittua helposti näyttävän pikkusuolaisen juhlapöytään.
– Kevään ja kesän juhlapöydässä maistuvat pienet suupalat. Valmiit crustadikuoret löydät useimmista kaupoista keksihyllyiltä. Niihin voit tehdä erilaisia suolaisia täytteitä, Kati vinkkaa.
Katin täytetyt crustadit muistuttaavat ulkonäöltään hauskasti leppäkerttuja.
– Nämä helpot suupalat valmistat nopeasti ja ne ilahduttavat varmasti juhlapöydässä.
Nappaa helppo ohje: Pientä suolaista juhlapöytään: Leppäkerttucrustadit
Näppärät ja nopeat brie-parsataskut
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vieraili keväällä 2024 Huomenta Suomessa näyttämässä kolme helppoa tarjottavaa, jotka voi tehdä myös kevään ja kesän juhlapöytään.
Suolaiset brie-parsataskut sopivat niin kahvipöytään kuin iltapalaksi ja niiden valmistaminen sujuu hetkessä.
– Hirveän nopeat ja helpot tehdä, kaikki onnistuvat. Erittäin hyvän makuisia, suosittelen kokeilemaan, Heinaro toteaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa