Maailmalla hehkutetaan suomalaista ruokakulttuuria – keittiömestari: "Kiinnostus ei ole koskaan ollut näin suurta"
Suomalainen ruoka- ja ravintolakulttuuri elää tällä hetkellä kukoistuskauttaan. Sekä turisteja että kansainvälisiä medioita kiinnostaa, millainen ruokakulttuuri meiltä Pohjolasta oikein löytyy.
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin ammattilaisten voimin, miltä suomalainen ruokakulttuuri tänä päivänä oikein näyttää.
Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruohon mukaan suomalainen ruokakulttuuri on tällä hetkellä vahvassa nosteessa maailmalla. Kiinnostus ruokakulttuuriamme ja ravintoloitamme kohtaan näkyy sekä asiakasmäärissä että kansainvälisenä mediahuomiona.
Tällä viikolla esimerkiksi uutiskanava CNN hehkutti Suomea tämän hetken kuumimpana ruokakohteena, jonka eloisa, kekseliäs ja tuore ruokakulttuuri on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
– En ole koskaan tehnyt niin paljoa ulkomaalaisia lehtijuttuja kuin nyt. Suomalainen ruoka kiinnostaa todella paljon. Kiinnostus ei ole koskaan ollut näin suurta, Ruoho toteaa ja lisää vastikään saksalaisen televisiokanavan vierailleen ravintola Nokassa.
Ruokakulttuurissamme kiinnostavat kaikki
Suomeen tullaan Ruohon mukaan etsimään jotain, mitä ei vaikkapa Oslosta tai Kööpenhaminasta löydy. Jotain uutta ja ainutlaatuista – juuri sitä suomalaisten omaa juttua.
– Ihmiset eivät tiedä mitä suomalainen ruokakulttuuri on. He haluavat tietää mitä me teemme ja miltä ruokamme maistuu. Kaikki, ihan perusasiatkin kiinnostavat, Ruoho kertoo.
Suomalaisen ruokakulttuurin kiinnostavuus ja kasvanut ravintolatarjonta kulkevat käsikädessä. Maaliskuussa Ari Ruoho kertoi Makuja.fi-sivustolle suomalaisen ravintolakulttuurin elävän tällä hetkellä vahvaa kukoistuskauttaan.
Kansainvälistyminen ja kasvaneet turistimäärät ovat tuoneet ravintolakulttuuriin eloa ja kasvattaneet laadukkaiden ravintoloiden määrää Suomessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti