Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mahtava valmistustapa kaurapuurolle: Säästät sähköä ja vaivaa!

1:09img
KATSO VIDEO: Tuorepuuron valmistus on näin helppoa! Katso vinkit.
Julkaistu 06.01.2024 09:40

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tuorepuuron valmistaminen on helppoa ja säästää myös sähköä perinteiseen puuronkeittotapaan verrattuna.

Kuten aiemmin kerroimme, myös keittiössä voi säästää sähköä kiinnittämällä huomiota ruoanlaittotapoihin sekä kodinkoneiden optimaaliseen käyttöön. 

Yksi hyvä vinkki on vaihtaa kaurapuuron keittäminen tuorepuuron valmistamiseen. Tuorepuuron voit tehdä jo illalla jääkaappiin valmiiksi tekeytymään ja syödä sitten aamupalaksi tai napata mukaan välipalaksi. 

Lue myös: Näin säästät sähköä keittiössä – "Vaikuttavin yksittäinen asia, jonka ihminen voi tehdä"

Helppo valmistaa ja tuunata

Tuorepuuron suosio perustuu sen valmistamisen helppouteen ja loputtomiin tuunausmahdollisuuksiin. Tuorepuurossa kaurahiutaleita ei kypsennetä lainkaan, vaan puuro valmistetaan ainekset sekoittamalla ja antamalla puuron tekeytyä.

Raision reseptikehityskokki ja puuroekspertti Katja Vuorinen vinkkasi muutama vuosi sitten MTV Uutisille, että tuorepuuron voi halutessaan syödä vaikka heti. 

– Idea tuorepuurossa on, että vain mielikuvitus on rajana. Ei kannata jumiutua siihen, että jääkaapista ei nyt satu löytymään rahkaa, vinkkasi Vuorinen.

Lue myös: Kaurapuurosta saa helposti parempaa! Älä haksahda tähän valmistusansaan

Näin valmistat hyvää tuorepuuroa

Tuorepuuron valmistamiseen käytetään yleensä kaurahiutaleiden lisäksi jotain nestettä, jotain massaa ja jotain makuainetta. Tuorepuuron voi siis tehdä esimerkiksi kaurahiutaleista, maidosta, rahkasta ja marjoista. 

Puuron valmistuksessa kannattaa suosia kotimaisia marjoja. Ulkomaiset marjat tulee kuumentaa ennen käyttöä. 

Tuorepuuron perusohje

tuorepuuro

Tuorepuurossa voi käyttää höysteenä myös esimerkiksi kookoshiutaleita. Kokeile myös erilaisia mausteita!

1 osa nestettä, esimerkiksi kaurajuomaa, maitoa, tuoremehua tai mehukeitto
1 osa massaa, esimerkiksi soseutettua banaania, jogurttia tai rahkaa
1 osa kaurahiutaleita
½ osa marjoja, pähkinöitä tai muita höysteitä

Yhden hengen tuorepuuroannokseen voit siis käyttää esimerkiksi 1 desilitraa nestettä, 1 desilitraa massaa, 1 desilitraa kaurahiutaleita ja ½ desilitraa höysteitä. Tuorepuuron koostumusta voi muokata oman maun mukaan ja kokeilemalla selviää, minkälaisesta puurosta itse pitää. 

Lue myös: Teresa Välimäen mahtava puurovinkki: "Käänsi puolelleen henkilön, joka ennen maistamista kertoi vihaavansa kaurapuuroa"

Tuoreimmat aiheesta

Puuro