Mahtava valmistustapa kaurapuurolle: Säästät sähköä ja vaivaa!
Tuorepuuron valmistaminen on helppoa ja säästää myös sähköä perinteiseen puuronkeittotapaan verrattuna.
Kuten aiemmin kerroimme, myös keittiössä voi säästää sähköä kiinnittämällä huomiota ruoanlaittotapoihin sekä kodinkoneiden optimaaliseen käyttöön.
Yksi hyvä vinkki on vaihtaa kaurapuuron keittäminen tuorepuuron valmistamiseen. Tuorepuuron voit tehdä jo illalla jääkaappiin valmiiksi tekeytymään ja syödä sitten aamupalaksi tai napata mukaan välipalaksi.
Helppo valmistaa ja tuunata
Tuorepuuron suosio perustuu sen valmistamisen helppouteen ja loputtomiin tuunausmahdollisuuksiin. Tuorepuurossa kaurahiutaleita ei kypsennetä lainkaan, vaan puuro valmistetaan ainekset sekoittamalla ja antamalla puuron tekeytyä.
Raision reseptikehityskokki ja puuroekspertti Katja Vuorinenvinkkasi muutama vuosi sitten MTV Uutisille, että tuorepuuron voi halutessaan syödä vaikka heti.
– Idea tuorepuurossa on, että vain mielikuvitus on rajana. Ei kannata jumiutua siihen, että jääkaapista ei nyt satu löytymään rahkaa, vinkkasi Vuorinen.
Näin valmistat hyvää tuorepuuroa
Tuorepuuron valmistamiseen käytetään yleensä kaurahiutaleiden lisäksi jotain nestettä, jotain massaa ja jotain makuainetta. Tuorepuuron voi siis tehdä esimerkiksi kaurahiutaleista, maidosta, rahkasta ja marjoista.
Puuron valmistuksessa kannattaa suosia kotimaisia marjoja. Ulkomaiset marjat tulee kuumentaa ennen käyttöä.
Tuorepuuron perusohje
1 osa nestettä, esimerkiksi kaurajuomaa, maitoa, tuoremehua tai mehukeitto
1 osa massaa, esimerkiksi soseutettua banaania, jogurttia tai rahkaa
1 osa kaurahiutaleita
½ osa marjoja, pähkinöitä tai muita höysteitä
Yhden hengen tuorepuuroannokseen voit siis käyttää esimerkiksi 1 desilitraa nestettä, 1 desilitraa massaa, 1 desilitraa kaurahiutaleita ja ½ desilitraa höysteitä. Tuorepuuron koostumusta voi muokata oman maun mukaan ja kokeilemalla selviää, minkälaisesta puurosta itse pitää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa