Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maisemakahvilan raparperipiirakasta entistäkin parempaa! Katariina paljastaa "salaisen valmistusvinkin"

3:00img
KATSO VIDEO: Näin helposti valmistuu Maisemakahvilan raparperipiirakka.
Julkaistu 20.05.2023 09:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Maisemakahvilan raparperipiirakka -ohjeestaan tunnettu Katariina Pylsy vinkkaa nyt MTV Uutisille, miten hittiherkusta saa entistäkin maukkaampaa.

Maisemakahvilan raparperipiirakka on resepti, jota suomalaiset googlaavat vimmatusti aina keväisin. Oletko sinä jo testannut tätä Katariinan kuuluisaa raparperipiirakkaa? 

Kerroimme jo keväällä 2019, kuinka hittipiirakan resepti lähti aikoinaan leviämään. Hämeenkyrössä suosittua kesäkahvilaa pitänyt Katariina Pylsy antoi piirakan ohjeen Kotiliesi-lehdelle ja pian herkku oli kaikkien huulilla. Katariina itse oli oppinut piirakan omenaversion valmistamisen emäntäkoulussa. 

Katariina neuvoo: Piirakasta saa entistäkin parempaa!

Katariina kertoo nyt MTV Uutisille, että maisemakahvilan rapaperipiirakka on edelleen tärkeä osa hänen elämäänsä.

– Kyllä siitä aina minulta kysellään. Nykyään vinkkaan kyselijöille, että kannattaa käyttää piirakan valmistamiseen gluteenittomia jauhoja. Piirakasta tulee näin entistäkin parempaa ja todella pehmeää, Katariina vinkkaa.

Katariina itse kertoo käyttävänsä piirakkaan ihan marketista tuttuja gluteenittomia jauhoja. Gluteenittomia jauhoja laitetaan taikinaan saman verran kuin tavallisiakin vehnäjauhoja laitettaisiin.

Lue myös: Tykkäätkö karkkiremmeistä? Usko tai älä, voit tehdä niitä kotona raparperista: "Pakko kokeilla"

"Salainen vinkki" ei enää niin salainen

Maisemakahvilan raparperipiirakka lautanen

Maisemakahvilan rapaperipiirakkaa kannattaa testata myös gluteenittomana.

Monet ovat Katariinan mukaan ilahtuneet vinkistä, koska perheen tai lähipiirin keliaakikoille saattaa olla välillä haasteellista keksiä tarjottavaa. 

– Kerron tämän aina kyselijöille vähän salaisuutena, että älkää nyt vain kertoko muille, mutta piirakasta tulee entistäkin parempaa gluteenittomilla jauhoilla, Katariina nauraa.

Katariina muistuttaa, että piirakkaan voi käyttää raparperin sijaan myös jo aiemmin mainittuja omenoita, tai sitten melkein mitä tahansa marjoja.

Hämeenkyrössä sijaitsevan Maisemakahvilansa ovia Katariina ei tänä kesänä aio avata yleisölle. 

– Siellä pitäisi tehdä kaikkia remontteja. Tunnen kyllä olevani kauhean syntinen ihminen, kun en pidä sitä nyt auki. Ihmiset kyselevät, että koska se aukeaa ja minä pyytelen anteeksi.

Ei auta siis muu kuin leipoa piirakkaa itse!

Nappaa hittiohje: Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

Lue myös: Tursuaako pihasi raparperia? Kokeile suosittua valmistusmenetelmää – helppo ohje!

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta