Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan 3:00

Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

KATSO VIDEO: Näin teet Maisemakahvilan raparperipiirakan.

Maisemakahvilan raparperipiirakka on jo legenda! Kuuluisan raparperipiirakan reseptin antoi aikoinaan kesäkahvilaa pitävä Katariina Pylsy Kotiliesi-lehdelle. Resepti on peräisin Katariinan emäntäkoulusta. Tämä helppo raparperipiirakka on valloittanut suomalaisten sydämiä jo yli 30 vuoden ajan!

Maisemakahvilan raparperipiirakka

    Muruseos

    • 8 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
    • 3 dl sokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 tl soodaa
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 250 g voita sulatettuna

    Piirakan pohja

    • 2/3 muruseoksesta
    • 2 dl piimää
    • 1 muna

    Piirakan täyte

    • 1 litra raparperia paloina
    • 500 g maitorahkaa (tai esim. vaniljarahkaa)
    • 2 dl sokeria
    • 2 munaa
    • 3 tl vaniljasokeria

    Piirakan pinnalle

    • 1/3 muruseoksesta

    Valmistusohje

    Valmistusaika: 60 min 
    Annoksia: n. 24 palaa

    1.  Valmista ensin muruseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Ota muruseoksesta sivuun 1/3. Se säästetään piirakan pintaa varten.

    2. Sekoita piimä ja muna keskenään ja lisää seos jäljelle jääneeseen (2/3) muruseokseen. Sekoita ja levitä leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipannulle (esim uunivuoka, noin 25x40 cm)

    3. Pese ja halutessasi kuori raparperit. Pilko paloiksi ja ripottele pohjataikinan päälle.

    4. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla päälle muruseosta.

    5. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.  Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Piirakan voi myös pakastaa!

    Maisemakahvilan raparperipiirakan video-ohjeet:

    Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan 3:00

    Käy myös lukemassa tarkemmin Maisemakahvilan raparperipiirakan tarina


    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.