Viisi maistamisen arvoista mocktailia – näitä trendijuomia siemaillessa et alkoholia kaipaa!
Hyvän drinkin ei tarvitse aina sisältää alkoholia, eikä mocktailin tarvitse olla pelkkää sokerilitkua.
Se, ettei voi tai ei tahdo juoda alkoholia, ei tarkoita, että muiden hörppiessä herkullisen näköisiä cocktaileja, itse tarvitsisi olla vain limulasi kädessä. Pienen luovuuden avulla alkoholivapaista drinkeistä, eli mocktaileista, saa ihan yhtä kiehtovia kuin cocktaileistakin.
Osassa resepteistä käytetään alkoholittomia Seedlip-viinoja, joista uutisoimme aikaisemmin tänä vuonna. Katso alta viisi herkullista reseptiä – kokeiltavaksi vaikka uudenvuodenjuhlissa!
Mr. Howard
5 cl Seedlip Spice 94 (alkoholiton viina)
2 rkl greippimehua
reilu 1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokerisiirappia
tähtianis koristeluun
jäitä
Lisää ainekset ravistimeen jääpalojen kanssa. Ravista noin 30 sekunnin ajan ja siivilöi juoma lasiin. Koristele mocktail tähtianiksella.
Mustikka Julep
0,6 dl mustikoita
6 mintunlehteä + mintunvarsi koristeluun
puolikas lime lohkoiksi pilkottuna + yksi lohko koristeluun
1 tl sokeria
2 dl alkoholitonta inkivääriolutta
jäämurskaa
Painele ison lasin pohjalle kevyesti mustikat, mintunlehdet, limenlohkot sekä sokeri. Liian voimakas murskaaminen vahingoittaa mintunlehtiä, jolloin niiden maku saattaa muuttua kitkeräksi.
Siirrä seos teräs- tai emalimukiin ja täytä muki jäämurskalla. Pidennä mocktail lisäämällä inkivääriolut. Koristele mintunoksalla ja limelohkolla.
Jardin Verde
4 cl Seedlip Garden 108 (alkoholiton viina)
2 dl Tonic-vettä (esimerkiksi Fever-Tree Mediterranean Tonic Water)
isoja jääkuutioita
Koristeluun kurkkua ja basilikan oksa
Täytä viinilasi isoilla jääpaloilla. Kaada joukkoon alkoholiton viina sekä tonic-vesi ja sekoita kevyesti lusikalla. Koristele juoma lasia kiertävällä pitkällä kurkkuviipaleella, sekä basilikan oksalla.
Pippilotta Smash
4 cl greippimehua
2 cl limemehua
3 cl sokerisiirappia
2 mintun oksaa
jäämurskaa
Lisää ravistimeen mehut, siirappi sekä yksi mintun oksa ja jääpaloja. Ravista, kunnes ravistin tuntuu kylmältä ja siivilöi juoma sitten jäämurskalla täytettyyn lasiin. Koristele mintunoksalla.
Bloody Bull
1,2 dl tomaattimehua
1,2 dl itsetehtyä lihalientä
0,5 tl raastettua piparjuurta
2 tippaa Worcestershire-kastiketta
3 tippaa Tabasco-kastiketta
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus suolaa
2 cl sitruunamehua
Koristeluun sitruuna- ja limelohkot sekä sellerinvarsi
Jäitä
Lisää ainekset ja jääpaloja ravistimeen. Ravista, kunnes ravistin tuntuu kylmältä ja siivilöi juoma sitten korkeaan lasiin. Lisää muutama jääpala ja koristele juoma sitruuna- ja limelohkoilla, sekä sellerinvarrella.
Lähde: Cosmopolitan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"